Skip to main content
Asiatisk räk- och nudelwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk räk- och nudelwok

Asiatisk räk- och nudelwok

med chilistekt pak choi och jordnötter

I kväll lagar vi en fantastisk rätt med massor av färger och smaker. Vi steker räkor, champinjoner och pak choi som får härlig smak av chili, asiatisk woksås och sojasås. Vi blandar vår wok med nudlar och toppar med jordnötter, och så är maten färdig!

Taggar:
Stark
Snabb
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvede
Jordnødder
Schwefeldioxide und Sulfite
Sesamzaad
Soja
Crustaceans

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflakes

1 st

Pak choi

150 g

Udonnudlar, torkade

20 g

Saltade jordnötter

200 g

Champinjoner

75 g

Asiatisk woksås

25 ml

Sojasås

150 g

Kungsräkor

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat nudelvatten

¼ tsk

Salt till räkor

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1974 kJ
Energi (kcal)472 kcal
Fett7.3 g
varav mättat1.4 g
Kolhydrater75 g
varav socker14.3 g
Kostfiber6.9 g
Protein25.7 g
Kolesterol78 mg
Salt6.6 g
Potassium672.8 mg
Calcium76.9 mg
Iron1.3 mg

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka svamp.

Grovhacka pak choi.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek räkor
3

Krydda räkor med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Stek svamp och pak choi
4

Rör i vitlök och chiliflakes i stekpannan.

Tillsätt svamp och stek i 2–3 min, eller tills mjuk.

Tillsätt pak choi och stek i 1–2 min, eller tills lätt mjuk.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt nudlar
5

Rör ner asiatisk woksås och sojasås i stekpannan. Krydda med salt och en nypa peppar.

Rör i nudlar och sparat nudelvatten och blanda väl.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Servera
6

Lägg upp asiatisk räkwok i skålar.

Strö över jordnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image