I kväll lagar vi en fantastisk rätt med massor av färger och smaker. Vi steker räkor, champinjoner och pak choi som får härlig smak av chili, asiatisk woksås och sojasås. Vi blandar vår wok med nudlar och toppar med jordnötter, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ g
Chiliflakes
1 st
Pak choi
150 g
Udonnudlar, torkade
20 g
Saltade jordnötter
200 g
Champinjoner
75 g
Asiatisk woksås
25 ml
Sojasås
150 g
Kungsräkor
1 st
Vitlöksklyfta
1 dl
Sparat nudelvatten
¼ tsk
Salt till räkor
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, grovhacka svamp.
Grovhacka pak choi.
Finhacka eller pressa vitlök.
Krydda räkor med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Rör i vitlök och chiliflakes i stekpannan.
Tillsätt svamp och stek i 2–3 min, eller tills mjuk.
Tillsätt pak choi och stek i 1–2 min, eller tills lätt mjuk.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Rör ner asiatisk woksås och sojasås i stekpannan. Krydda med salt och en nypa peppar.
Rör i nudlar och sparat nudelvatten och blanda väl.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om nudlarna verkar torra.
Lägg upp asiatisk räkwok i skålar.
Strö över jordnötter.