topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kycklingbowl

Asiatisk kycklingbowl

med ingefärsris och sesammajonnäs

Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

1 st

Salladslök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

1 st

Morot

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3367 kJ
Energi (kcal)805 kcal
Fett31.5 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater83.8 g
varav socker22.4 g
Protein43.8 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv oskalad ingefära. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl], och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor. 

Finhacka eller pressa vitlök. 

Skär rödlök i tunna skivor. 

Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. 

Skär oskalad morot i tunna halvmånar. 

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med salt.

Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Lägg över på en tallrik. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Stek grönsaker
4

Hetta upp stekpannan på medelhög värme (tillsätt en skvätt olivolja vid behov).

Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt vitlök och fräs i 1 min.

Tillsätt kyckling
5

Tillsätt kyckling, woksås och vatten [2 msk | 4 msk] till stekpanna när grönsakerna är mjuka. Rör om och värm upp.

Smaka av med en nypa salt och peppar. Ta av stekpannan från värmen.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris, kyckling och grönsaker i skålar.

Ringla över sesammajonnäs och garnera med salladslök.