topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kycklingbowl

Asiatisk kycklingbowl

med ingefärsris och sesammajonnäs

Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

1 st

Salladslök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

1 st

Morot

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)842 kcal
Energi (kJ)3525 kJ
Fett35.61 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater84.48 g
varav socker23.4 g
Protein44.23 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv ingefära. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl], och koka upp. Tillsätt ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skär salladslök i tunna skivor. 

Finhacka eller pressa vitlök. 

Skär rödlök i tunna skivor. 

Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. 

Skär oskalad morot i tunna halvmånar. 

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt och peppar, och lägg över på en tallrik. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja i stekpannan.

Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt vitlök och fräs i 1 min.

Tillsätt kyckling
5

Tillsätt kyckling, woksås och vatten [2 msk | 4 msk] när grönsakerna har blivit mjuka. Rör om och värm upp.

Smaka av med en nypa salt och peppar. Ta av stekpannan från värmen.

Servera
6

Fördela ingefärsris, kyckling och grönsaker mellan era skålar.

Ringla över sesamdressing och garnera med salladslök.