HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Kycklingbowl
topBanner
Asiatisk kycklingbowl

Asiatisk kycklingbowl

med ingefärsris och sesammajonnäs

Ge kyckling, grönsaker och ris en massa smak och kärlek med ingefära, stir-frysås, och ljuvligt god sesamdressing. Ett okomplicerat och allt annat än pretentiöst recept, men som utan tvekan är restaurangvärdigt. Följ den enkla steg-för-steg-guiden och komponera ihop en middag du sent kommer glömma.

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:sesamsulfiterglutensojaäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

1 st

Ingefära

1 st

Salladslök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Röd paprika

1 st

Morot

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållersesam, sulfiter, gluten, soja)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehållersesam, gluten, soja, ägg, senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Vatten (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)842 kcal
Energi (kJ)3525 kJ
Fett35.61 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater84.48 g
varav socker23.4 g
Protein44.23 g
Salt3.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Riv ingefära. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl], och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva salladslök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär oskalad morot i tunna halvmånar.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. Krydda med en nypa salt*och peppar*, och lägg över på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs rödlök, morot och paprika i 3-4 min. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min.

5

Tillsätt kyckling, woksås och vatten* [2 msk | 4 msk] när grönsakerna har blivit mjuka. Rör om och värm upp. Smaka av med en nypa salt* och peppar*. Ta av stekpannan från värmen.

6

Fördela ingefärsris, kyckling och grönsaker mellan era skålar. Ringla över sesamdressing och garnera med salladslök.