HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Kyckling
topBanner
Asiatisk kyckling

Asiatisk kyckling

med söt mangosalsa och salladslöksris

Ikväll lagar vi asiatisk kyckling! Vi marinerar kycklingen i asiatisk woksås, och så bygger vi kycklingspett. Samtidigt som kycklingen grillas, så kokar vi ris som får extra sting av att blandas med salladslök. Vi gör även en superfräsch mangosalsa, som har en perfekt balans av sött och syrligt. Vi toppar med en krämig sojamajo, og så är det bara att hugga in!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:senapäggglutensojasesamsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

280 g

Kycklinginnerfilé

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Jasminris

½ st

Chili

½ st

Ekologisk lime

62.5 g

Rädisor

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehållergluten, soja, sesam, sulfiter)

½ st

Mango

2 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)753 kcal
Energi (kJ)3149 kJ
Fett30.24 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater80.29 g
varav socker17.9 g
Protein40.31 g
Salt3.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skiva salladslök tunt. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av salladslöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skala och tärna mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Skiva eller tärna rädisor [1/2 påse, 2P] i 2 cm stora bitar. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

3

Blanda mango, rädisor, en generös skvätt limejuice, chili och resterande salladslök (spara lite till garnering) i en skål. Krydda med salt* och peppar* och sätt åt sidan. TIPS: Skippa chilin om du inte tycker om stark mat.

4

Blanda kyckling och woksås [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Blanda majonnäs och sojasås [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål.

6

Lägg upp salladslöksris och asiatisk kyckling i skålar. Toppa med mangosalsa, sojamajonnäs och lite salladslök. Servera med limeklyftor.