Skip to main content
Al pastor-burritos

Al pastor-burritos

med salsa, guacamole och tortillachips

”Al pastor” betyder ”på fåraherdens vis” på spanska, och är en mexikansk metod för att tillaga tacos med fläskkött. Vi har låtit oss inspirera av denna supergoda rätt till kvällens burrito, där pulled pork kryddat med BBQ-sås och cajunkryddor spelar huvudrollen. Det möra och smakrika köttet får sällskap av korianderris, tomatsalsa och ananas i varma tortillas och serveras med guacamole, gräddfil och tortillachips.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

75 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

2 st

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

½ st

Rödlök

113.5 g

Ananasskivor

1 st

Koriander

1 st

Avokado

150 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Tomat

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

300 g

Pulled pork

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Vatten till ris

¼ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till guacamole

Näringsvärden

Energi (kJ)5352 kJ
Energi (kcal)1279 kcal
Fett56.7 g
varav mättat17 g
Kolhydrater140.5 g
varav socker22.3 g
Kostfiber13.3 g
Protein40.4 g
Salt8.5 g
Trans Fat0.2 g
Potassium274.8 mg
Calcium15.4 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Laga pulled pork
2

Placera kött, sky från förpackningen, BBQ-sås, Ay Cajun-ba och salt i en kastrull med lock.

Hetta upp kastrullen på medelvärme och sjud under lock i 10–12 min. Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Blanda salsa
3

Under tiden, finhacka tomat.

Finhacka rödlök.

Skär lime i klyftor.

Häll av och grovhacka ananas.

Finhacka koriander.

Blanda tomat, rödlök, hälften av koriandern, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Gör guacamole
4

Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Mosa avokado med salt och en nypa peppar i en medelstor skål

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Rulla burritos
5

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Vänd ner resterande koriander i riset.

Fördela hälften av gräddfilen, korianderris, pulled pork, tomatsalsa och ananas i mitten på varje tortilla. Krydda med en nypa salt och peppar och rulla ihop till en burrito.

Halvera burritos.

Servera
6

Lägg upp burritos på tallrikar.

Servera med guacamole, resterande gräddfil och tortillachips.

Pressa limesaft över rätten.