”Al pastor” betyder ”på fåraherdens vis” på spanska, och är en mexikansk metod för att tillaga tacos med fläskkött. Vi har låtit oss inspirera av denna supergoda rätt till kvällens burrito, där pulled pork kryddat med BBQ-sås och cajunkryddor spelar huvudrollen. Det möra och smakrika köttet får sällskap av korianderris, tomatsalsa och ananas i varma tortillas och serveras med guacamole, gräddfil och tortillachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
75 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Lime
2 st
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
½ st
Rödlök
113.5 g
Ananasskivor
1 st
Koriander
1 st
Avokado
150 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Tomat
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
300 g
Pulled pork
8 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1.5 dl
Vatten till ris
¼ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till guacamole
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Placera kött, sky från förpackningen, BBQ-sås, Ay Cajun-ba och salt i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och sjud under lock i 10–12 min. Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
Under tiden, finhacka tomat.
Finhacka rödlök.
Skär lime i klyftor.
Häll av och grovhacka ananas.
Finhacka koriander.
Blanda tomat, rödlök, hälften av koriandern, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Mosa avokado med salt och en nypa peppar i en medelstor skål
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Vänd ner resterande koriander i riset.
Fördela hälften av gräddfilen, korianderris, pulled pork, tomatsalsa och ananas i mitten på varje tortilla. Krydda med en nypa salt och peppar och rulla ihop till en burrito.
Halvera burritos.
Lägg upp burritos på tallrikar.
Servera med guacamole, resterande gräddfil och tortillachips.
Pressa limesaft över rätten.