Vitlökskryddad kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vitlökskryddad kycklingfilé

Vitlökskryddad kycklingfilé

med palsternacksmos och krämig gräslökssås

Har vi några ostälskare på tråden? Några såsälskare? Detta recept är till er! Slå på stort i kväll med vitlöksstekt kycklingfile och en ljuvlig gräddsås smaksatt med vitlök, gräslök och ost. Såsen bjuder på härlig krämighet och förvaltar ostens umamismak och sälta på bästa sätt. Som tillbehör serverar vi lent palsternacksmos och rostade harictos verts med mandlar.

Taggar:
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Kycklingbröstfilé

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Palsternacka

500 g

Bakpotatis

1 portionspåse

Gräslök

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

150 g

Haricots verts

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

4 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3241 kJ
Energi (kcal)775 kcal
Fett34 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater69.6 g
varav socker14.5 g
Protein50.9 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och palsternacka i 2 cm stora bitar. Skala vitlök.

Koka potatis, palsternacka och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen.

Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt och Vitlöksflörter.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
3

Under tiden, ansa haricots verts.

Grovhacka mandlar.

Finhacka gräslök.

Rosta haricots verts
4

Placera haricots verts på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuka.

Tillsätt mandlar i ena hörnet av plåten när det återstår 5 min av tillagningstiden.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).

Rör i matlagningsgrädde, vatten [1/2 dl | 2 dl], finriven ost, kycklingbuljong och gräslök.

Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknat något.

Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Servera
6

Lägg upp palsternacksmos, kyckling och haricots verts med mandlar på tallrikar.

Toppa kyckling med gräslökssås.