
Vitlökskryddad kycklingfilé
med palsternacksmos och krämig gräslökssås
Kvällens recept på kyckling bjuder på spännande överraskningar. Vi steker kyckling gyllene och spröd. Palsternackmos med potatis och vitlök passar perfekt till. Vi toppar med stekta haricots verts och mandlar, och en krämig gräslökssås, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
4
Vitlöksflörter
300
Kycklingbröstfilé
1
Vitlöksklyfta
1
Palsternacka
500
Bakpotatis
1
Gräslök
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
150
Haricots verts
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
Ingår inte i din leverans
3
Mjölk (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 4)
½
Vatten (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala potatis och palsternacka och tärna dem i 2 cm stora bitar.
Skala vitlök.
Koka potatis, palsternacka och vitlök i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa rotfrukter och vitlök med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör.

Under tiden, ansa haricots verts.
Grovhacka mandlar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek haricots verts, mandlar, en nypa salt och peppar i 3-4 min, tills möra. Ställ åt sidan i en skål.
Finhacka gräslök.

Lägg din hand ovanpå kycklingbröstet, och använd en vass kniv för att försiktigt skära det i två tunna filéer.
Krydda kyckling med Vitlöksflörter och en nypa salt.
TIPS: Använd en separat skärbräda.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, tills genomstekt. Ställ åt sidan i ett foliepaket.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Hetta upp samma stekpanna på medellåg värme (skölj inte av den).
Rör i matlagningsgrädde, vatten [1/2 dl | 1 dl], riven hårdost och gräslök.
Sjud på låg värme i 1-2 min, tills såsen tjocknat något.
Krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

Lägg upp palsternacksmos, kyckling och haricots verts på tallrikar.
Toppa kyckling med gräslökssås.