Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk räkbowl

Vietnamesisk räkbowl

med vitlöksnudlar och färsk mango

En halvtimme är allt som krävs för att svänga ihop denna underbart goda och färgglada rätt. Vi kokar udonnudlar och vänder dem i vitlöksolja innan vi toppar dem med stekta räkor, färsk mango och morot- och gurksallad. Räkorna får extra smak av en kryddig marinad med lime, ingefära, soja och fisksås och vi garnerar hela härligheten med jordnötter och salladslök.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Jordnötter
Gluten
Vete
Soja
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Mango

1 st

Lime

½ st

Röd chili

10 g

Ingefärspasta

1 st

Mynta & koriander

250 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

150 g

Mie-nudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Fisksås

(Innehåller: Fisk, Soja)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1.5 msk

Olja till vitlöksolja

2 tsk

Socker till sås

1 msk

Olja till sås

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till räkor

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2962 kJ
Energi (kcal)708 kcal
Fett28.8 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater80 g
varav socker26.7 g
Protein30.4 g
Salt8.1 g

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Blanda vitlöksolja
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan. 

Blanda marinad
3

Halvera lime.

Kärna ur och finhacka chili.

Blanda chili, en generös skvätt limesaft, ingefärspasta, socker, sojasås, fisksås och olivolja till en marinad i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda sallad
4

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Grovhacka gurka.

Finhacka mynta- och korianderblad och jordnötter.

Blanda morot, örter, gurka, olivolja och salt i en stor skål.

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor. 

Stek räkor
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Vänd nudlar med vitlöksolja precis innan servering.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp nudlar, mango och sallad i djupa skålar.

Toppa nudlar med räkor och skeda över marinad.

Garnera hela rätten med jordnötter och salladslök.