Vegostrimlor och tomatsallad på naanbröd
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegostrimlor och tomatsallad på naanbröd

Vegostrimlor och tomatsallad på naanbröd

med sötpotatisklyftor och vitlöksyoghurtsås

Sugen på en smarrig vegetarisk middag med massor av smak? I kväll lagar vi naanbröd toppade med stekta vegostrimlor, tomat- och koriandersallad och en krämig yoghurtsås med vitlök. Ugnsrostade sötpotatisklyftor blir ett perfekt tillbehör.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Soja
Senap
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Naanbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Mjölk)

450 g

Sötpotatis

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

1 st

Rödlök

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Panamat

1 portionspåse

Koriander

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Smör till lök

1 msk

Smör till bröd

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3882 kJ
Energi (kcal)928 kcal
Fett37.3 g
varav mättat59.9 g
Kolhydrater108.9 g
varav socker8.9 g
Protein34.5 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, hälften av Panamat, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.

Blanda sås
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek vegansk kebab
3

Skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegansk kebab och lök med salt, resterande Panamat och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Tillsätt smör och ta av pannan från värme.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, grovhacka tomat och koriander.

Blanda tomat och koriander i en liten skål och krydda med en nypa salt.

Rosta naanbröd
5

Bre naanbröd med smör.

Placera naanbröd direkt på ugnsgallret och rosta i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Toppa naanbröd med vegansk kebab, lök och sallad.

Ringla yoghurtsås över naanbröd och servera med sötpotatisklyftor.