HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Tortellonigratäng
topBanner
Vegetarisk tortellonigratäng

Vegetarisk tortellonigratäng

med krämig tomatsås och färsk rucola

Populär

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Här bjuder vi på ett underbart recept som bjuder på massor av spännande smaker. Vi ska nämligen laga en fantastisk tortellonigratäng, fylld med ljuvliga ingredienser! Vi blandar tortelloni med tomater, paprika, vitlök, schalottenlök och crème fraiche. Vi toppar med panko och ost och gratinerar härligheterna i ugnen. Vi serverar vår gratäng med frisk rucola, smaksatt med balsamvinäger.

Taggar:BarnvänligVegetariskKlimatsmart
Allergener:GlutenVeteMjölkÄggSelleriSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Schalottenlök

2 st

Tomat

1 st

Paprika

1 portionspåse

Basilika

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten, Vete)

20 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehållaNötter, Jordnötter, Sesam)

½ burk

Tomatpuré

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 paket

Crème fraiche

(InnehållerMjölk)

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(InnehållerGluten, Vete, Mjölk, ÄggKan innehållaSenap, Soja)

40 g

Rucola

6 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

2 dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)999 kcal
Energi (kJ)4181 kJ
Fett58.44 g
varav mättat22.2 g
Kolhydrater87.25 g
varav socker21.8 g
Protein28.16 g
Salt4.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Finhacka vitlök och schalottenlök.

Grovhacka tomat och basilikablad.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar. 

Blanda panko, riven ost, solroskärnor, olivolja [2 msk | 4 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

2

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] en stor stekpanna på medelhög värme (helst ugnssäker).

Tillsätt tomatpuré [½ burk, 2P], vitlök och schalottenlök, och fräs i 30 sek.

Tillsätt tomat, paprika och basilika, och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Koka under omrörning i 1-2 min. 

3

Sänk till medelvärme.

Tillsätt crème fraiche, grönsaksbuljong och vatten [2 dl | 4 dl] till stekpannan och sjud under omrörning i 2-3 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

4

Rör ner pasta i såsen, koka tills såsen har tjocknat och pasta är mjuk, 1-2 min. Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

TIPS: Lägg över pasta och sås till en ugnsform, om stekpannan inte är ugnssäker.

5

Täck pasta med pankomix och gratinera i ugnen i 5-7 min, eller tills toppingen börjar bli krispig. 

Skölj rucola och blanda med balsamvinäger [½ paket, 2P] i en skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till salladen.

6

Lägg upp tortellonigratäng i skålar, och toppa med rucola.