Skip to main content
Vegetarisk kikärts- och tomatpasta
Vegetarisk kikärts- och tomatpasta

Vegetarisk kikärts- och tomatpasta

med spröd pangrattato och krämig ricotta

3.9
(296)

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi ska nämligen laga vegetarisk kikärts- och tomatpasta med ricotta och en ljuvlig tomatsås. Vi toppar härligheterna med hemlagad pangrattato med persilja, och krispig rucola.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg
Selleri
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)

½

Tomatpuré

100

Ricotta

(Innehåller: Mjölk)

4

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

6

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1

Kikärtor

1

Bladpersilja

1

Vitlöksklyfta

40

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

30

Pankoströbröd

(Innehåller: Vete, Gluten)

125

Körsbärstomater

½

Lök

40

Rucola

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

1.5

Vatten (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

¼

Socker (steg 2)

½

Salt (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)773 kcal
Energi (kJ)3236 kJ
Fett24.4 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater98.6 g
varav socker11.7 g
Protein33.9 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft.

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka lök [1/2 st, 2P].

Halvera körsbärstomater.

Skölj rucola.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka sås
2

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. 

Stek lök i 2-3 min. 

Rör i tomatpuré [1/2 burk, 2P] och stek i ytterligare 1-2 min. 

Rör i vatten [11/2 dl | 3 dl], grönsaksbuljong, Mamas favorit, balsamvinäger [1/2 paket, 2P], tomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sjud såsen tills steg 5, 12-13 min.

Koka pasta & kikärtor
3

Rör i pasta och kikärtor (inklusive kikärtsvatten) i kastrullen med kokande vatten och koka i 11-12 min, tills ‘al dente’.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta och ringla eventuellt över lite olivolja. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Ugnsstek pangrattato
4

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja.

Placera panko, vitlök och hälften av osten på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Baka i ugnen i 5 min, tills gyllene. 

Blanda färdig pangrattato och persilja i en skål.

Tillsätt pasta & kikärtor
5

Rör i pastavatten, ricotta och resterande ost i såsen. Sjud tills lätt tjocknad, 1-2 min.

Rör i pasta, kikärtor och hälften av rucolan precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kikärts- och tomatpasta i skålar och toppa med pangrattato.

Garnera med resterande rucola, ringla över lite olivolja och en nypa salt.