HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Kikärts Och Tomatpasta
topBanner
Vegetarisk kikärts- och tomatpasta

Vegetarisk kikärts- och tomatpasta

med spröd pangrattato och krämig ricotta

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi ska nämligen laga vegetarisk kikärts- och tomatpasta med ricotta och en ljuvlig tomatsås. Vi toppar härligheterna med hemlagad pangrattato med persilja, och krispig rucola.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:VeteGlutenMjölkÄggSelleriSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Rigatoni

(InnehållerVete, GlutenKan innehållaSoja)

½ burk

Tomatpuré

100 g

Ricotta

(InnehållerMjölk)

4 g

Mamas Favorit

(InnehållerÄgg)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

6 ml

Balsamvinäger

(InnehållerSulfiter)

1 paket

Kikärtor

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerVete, Gluten)

125 g

Körsbärstomater

½ st

Lök

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1.5 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Socker (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)773 kcal
Energi (kJ)3236 kJ
Fett24.43 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater98.6 g
varav socker11.7 g
Protein33.94 g
Salt4.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft.

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka lök [1/2 st, 2P].

Halvera körsbärstomater.

Skölj rucola.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

2

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. 

Stek lök i 2-3 min. 

Rör i tomatpuré [1/2 burk, 2P] och stek i ytterligare 1-2 min. 

Rör i vatten [11/2 dl | 3 dl], grönsaksbuljong, Mamas favorit, balsamvinäger [1/2 paket, 2P], tomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sjud såsen tills steg 5, 12-13 min.

3

Rör i pasta och kikärtor (inklusive kikärtsvatten) i kastrullen med kokande vatten och koka i 11-12 min, tills ‘al dente’.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta och ringla eventuellt över lite olivolja. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

4

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja.

Placera panko, vitlök och hälften av osten på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Baka i ugnen i 5 min, tills gyllene. 

Blanda färdig pangrattato och persilja i en skål.

5

Rör i pastavatten, ricotta och resterande ost i såsen. Sjud tills lätt tjocknad, 1-2 min.

Rör i pasta, kikärtor och hälften av rucolan precis innan servering.

6

Lägg upp kikärts- och tomatpasta i skålar och toppa med pangrattato.

Garnera med resterande rucola, ringla över lite olivolja och en nypa salt.