Vegetarisk kikärts- och tomatpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kikärts- och tomatpasta

Vegetarisk kikärts- och tomatpasta

med spröd pangrattato och krämig ricotta

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi ska nämligen laga vegetarisk kikärts- och tomatpasta med ricotta och en ljuvlig tomatsås. Vi toppar härligheterna med hemlagad pangrattato med persilja, och krispig rucola.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg
Selleri
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

½

Tomatpuré

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

4

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

6

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Kikärtor

1

Bladpersilja

1

Vitlöksklyfta

40

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

125

Körsbärstomater

½

Lök

40

Rucola

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 2)

1.5

Vatten (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

¼

Socker (steg 2)

½

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)773 kcal
Energi (kJ)3236 kJ
Fett24.43 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater98.6 g
varav socker11.7 g
Protein33.94 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/ 200°C varmluft.

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka lök [1/2 st, 2P].

Halvera körsbärstomater.

Skölj rucola.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka sås
2

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. 

Stek lök i 2-3 min. 

Rör i tomatpuré [1/2 burk, 2P] och stek i ytterligare 1-2 min. 

Rör i vatten [11/2 dl | 3 dl], grönsaksbuljong, Mamas favorit, balsamvinäger [1/2 paket, 2P], tomater, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sjud såsen tills steg 5, 12-13 min.

Koka pasta & kikärtor
3

Rör i pasta och kikärtor (inklusive kikärtsvatten) i kastrullen med kokande vatten och koka i 11-12 min, tills ‘al dente’.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta och ringla eventuellt över lite olivolja. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Ugnsstek pangrattato
4

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja.

Placera panko, vitlök och hälften av osten på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Baka i ugnen i 5 min, tills gyllene. 

Blanda färdig pangrattato och persilja i en skål.

Tillsätt pasta & kikärtor
5

Rör i pastavatten, ricotta och resterande ost i såsen. Sjud tills lätt tjocknad, 1-2 min.

Rör i pasta, kikärtor och hälften av rucolan precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kikärts- och tomatpasta i skålar och toppa med pangrattato.

Garnera med resterande rucola, ringla över lite olivolja och en nypa salt.