Ikväll bjuder vi på en fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Vår vegetariska burritobowl innehåller vegofärs, majs, chili, vitlök och mexikanska kryddor. Vi toppar med koriander, cajunyoghurt och en underbar hemlagad pico de gallo med tomat, rödlök, koriander och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
10 g
Tex-Mex
½ st
Lime
2 st
Tomat
½ st
Rödlök
1 portionspåse
Koriander
1 burk
Tomatpuré
½ g
Chiliflakes
1 burk
Majs
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Medan riset kokar, finhacka eller pressa vitlök.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2P].
Grovhacka koriander.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Häll av majs.
Blanda tomat, rödlök, koriander och en generös skvätt limejuice i en skål. Krydda med salt och peppar.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Bryn vegofärs i 1-2 min.
Sänk till medelvärme. Tillsätt majs, chili flakes [1/2 paket, 2P], en skvätt limejuice, Tex-Mex och vitlök. Sjud i 1-2 min.
Rör i tomatpuré, salt [1/2 tsk |1 tsk] och en skvätt vatten. Sjud i 2-3 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda samtidigt yoghurt, Ay Cajun-ba, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp ris och vegofärs i skålar.
Toppa med pico de gallo och en klick cajunyoghurt.