Vegetarisk burritobowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med vegofärs och frisk pico de gallo

Ikväll bjuder vi på en fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Vår vegetariska burritobowl innehåller vegofärs, majs, chili, vitlök och mexikanska kryddor. Vi toppar med koriander, cajunyoghurt och en underbar hemlagad pico de gallo med tomat, rödlök, koriander och lime.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

10 g

Tex-Mex

½ st

Lime

2 st

Tomat

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

1 burk

Tomatpuré

½ g

Chiliflakes

1 burk

Majs

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)625 kcal
Energi (kJ)2615 kJ
Fett16.8 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater85.4 g
varav socker17.1 g
Protein27.4 g
Salt5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered frukt & grönt
2

Medan riset kokar, finhacka eller pressa vitlök.

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P].

Grovhacka koriander.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Häll av majs. 

Förbered pico de gallo
3

Blanda tomat, rödlök, koriander och en generös skvätt limejuice i en skål. Krydda med salt och peppar.

Stek vegofärs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Bryn vegofärs i 1-2 min.

Sänk till medelvärme. Tillsätt majs, chili flakes [1/2 paket, 2P], en skvätt limejuice, Tex-Mex och vitlök. Sjud i 1-2 min.

Rör i tomatpuré, salt [1/2 tsk |1 tsk] och en skvätt vatten. Sjud i 2-3 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered yoghurt
5

Blanda samtidigt yoghurt, Ay Cajun-ba, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris och vegofärs i skålar.

Toppa med pico de gallo och en klick cajunyoghurt.