Vegetarisk burritobowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med vegofärs och frisk pico de gallo

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll bjuder vi på en fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Vår vegetariska burritobowl innehåller vegofärs, majs, chili, vitlök och mexikanska kryddor. Vi toppar med koriander, yoghurt och en underbar hemlagad pico de gallo med tomat, rödlök, koriander och lime.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Klimatsmart
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1

Vitlöksklyfta

5

Tex-Mex

½

Lime

2

Tomat

½

Rödlök

1

Koriander

1

Tomatpuré

½

Chiliflakes

1

Majs

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 4)

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)620 kcal
Energi (kJ)2593 kJ
Fett17.29 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater84.1 g
varav socker17 g
Protein27.38 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered frukt & grönt
2

Finhacka eller pressa vitlök. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Grovhacka koriander. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Häll av majs.

 

Förbered pico de gallo
3

Blanda tomat, rödlök, hälften av koriandern och en generös skvätt limejuice i en skål. Krydda med salt och peppar.

 

Stek vegofärs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Bryn vegofärs i 1-2 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt majs, chili flakes [1/2 påse, 2P](använd bara hälften av chilin om du inte tycker om stark mat), en skvätt limejuice, Tex-Mex och vitlök. Sjud i 1-2 min. Rör i tomatpuré, salt [1/2 tsk |1 tsk] och en skvätt vatten. Sjud i 2-3 min.

 

Förbered yoghurt
5

Häll ner yoghurt i en liten skål och smaka av med salt.

 

Servera
6

Lägg upp ris och vegofärs i skålar. Skeda över yoghurt och pico de gallo. Strö över resterande koriander.