HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Burrito
topBanner
Vegetarisk burrito

Vegetarisk burrito

med stekt vegofärs och stark pico de gallo

Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga vegetariska burritos! Mjuka tortillas fylls med saftig vegofärs, ris, spenat, gräddfil, och en fantastisk pico de gallo, med tomat, lök, koriander, jalapeño och limejuice. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!

Taggar:SnabbVegetariskStark
Allergener:GlutenSojaMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Majs

½ st

Lök

2 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

½ st

Jalapeno

1 st

Lime

160 g

Vegofärs

(InnehållerGluten, Soja)

5 g

Tex-Mex

1 burk

Tomatpuré

2 st

Tortillabröd

(InnehållerGluten)

75 g

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3579 kJ
Energi (kcal)855 kcal
Fett25.35 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater115.73 g
varav socker17.1 g
Protein34.33 g
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [11/2 dl | 3 dl]. Rör i ris [½ påse, 2P] och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Häll av majs. Finhacka lök [½ st, 2P] och tomat. Skär lime i klyftor. Halvera, kärna ur och skiva jalapeno [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka koriander. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj och grovhacka spenat.

3

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vegofärs, hälften av löken, en nypa salt* och peppar* i 2-3 min. Tillsätt vitlök, tomatpuré, Tex-mex och vatten* [½ dl | 1 dl], och koka i 1-2 min. Ta stekpannan av värme och rör i majs. Smaka av med salt* och peppar*.

4

Blanda tomat, koriander, jalapeno, resterande rödlök, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. TIPS: Skippa eller använd mindre jalapeno om du inte tycker om stark mat.

5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min. Rör ner ris i stekpannan med färsen.

6

Placera spenat, vegofärs, ris, en klick gräddfil och pico de gallo i mitten av tortillabrödet. Vik först in kortsidorna, och sedan långsidorna till täta burritos. Servera resterande limeklyftor vid sidan av. Om inte all fyllning får plats i era burritos så servera det vid sidan av.