HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Burrito
topBanner
Vegetarisk burrito

Vegetarisk burrito

med stark vegofärs och pico de gallo

Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga vegetariska burritos! Mjuka tortillas fylls med saftig vegofärs, ris, spenat, gräddfil, och en fantastisk pico de gallo, med tomat, rödlök, koriander, jalapeño och limejuice. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!

Taggar:VegetariskStarkSnabb
Allergener:glutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Majs

½ st

Rödlök

2 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

½ st

Jalapeno

1 st

Ekologisk lime

160 g

Vegofärs

(Innehållergluten, soja)

4 g

Panamat

½ burk

Tomatpuré

2 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

30 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

½ dl

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3392.6592 kJ
Energi (kcal)810.865 kcal
Fett21.579 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater113.0056 g
varav socker14.4 g
Protein33.967 g
Salt3.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [11/2 dl | 3 dl]. Rör i ris [½ påse, 2P] och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Häll av majs. Finhacka rödlök [½ st, 2P] och tomat. Skär lime i klyftor. Halvera, kärna ur och skär jalapeno [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Grovhacka koriander. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj och grovhacka spenat.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vegofärs, hälften av rödlöken, en nypa salt* och peppar* i 2-3 min. Tillsätt vitlök, tomatpuré [½ burk, 2P], Panamat och vatten* [½ dl | 1 dl] och koka i 1-2 min. Ta stekpannan av värme och blanda ner majs. Smaka av med salt* och peppar*.

4

Blanda tomat, resterande rödlök, koriander, jalapeno, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*i en stor skål. TIPS: Skippa eller använd mindre jalapeño om du inte tycker om stark mat.

5

Värm tortillas i 10 s intervaller i mikrovågsugnen eller på en torr stekpanna tills uppvärmda. Rör ner ris i stekpannan med färsen.

6

Placera spenat, vegofärs och ris, en klick gräddfil och pico de gallo i mitten av tortillabrödet. Vik först in kortsidorna, och sedan långsidorna till täta burritos. Servera resterande limeklyftor vid sidan av. Om inte all fyllning får plats i era burritos så servera det vid sidan av.