topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk burrito

Vegetarisk burrito

med stark vegofärs och pico de gallo

Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga vegetariska burritos! Mjuka tortillas fylls med saftig vegofärs, ris, spenat, gräddfil, och en fantastisk pico de gallo, med tomat, rödlök, koriander, jalapeño och limejuice. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Basmatiris

1

Vitlöksklyfta

1

Majs

½

Rödlök

2

Tomat

1

Koriander

½

Jalapeno

1

Ekologisk lime

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

4

Panamat

½

Tomatpuré

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

1.5

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

½

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)811 kcal
Energi (kJ)3393 kJ
Fett21.58 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater113.01 g
varav socker14.4 g
Protein33.97 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [11/2 dl | 3 dl]. Rör i ris [½ påse, 2P] och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Häll av majs. Finhacka rödlök [½ st, 2P] och tomat. Skär lime i klyftor. Halvera, kärna ur och skär jalapeno [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Grovhacka koriander. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj och grovhacka spenat.

Stek vegofärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vegofärs, hälften av rödlöken, en nypa salt* och peppar* i 2-3 min. Tillsätt vitlök, tomatpuré [½ burk, 2P], Panamat och vatten* [½ dl | 1 dl] och koka i 1-2 min. Ta stekpannan av värme och blanda ner majs. Smaka av med salt* och peppar*.

Blanda pico de gallo
4

Blanda tomat, resterande rödlök, koriander, jalapeno, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*i en stor skål. TIPS: Skippa eller använd mindre jalapeño om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt ris
5

Värm tortillas i 10 s intervaller i mikrovågsugnen eller på en torr stekpanna tills uppvärmda. Rör ner ris i stekpannan med färsen.

Servera
6

Placera spenat, vegofärs och ris, en klick gräddfil och pico de gallo i mitten av tortillabrödet. Vik först in kortsidorna, och sedan långsidorna till täta burritos. Servera resterande limeklyftor vid sidan av. Om inte all fyllning får plats i era burritos så servera det vid sidan av.