Vegetarisk bönburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk bönburgare

Vegetarisk bönburgare

med krispiga pommes och hempicklad gurka

Hamburgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så ikväll bjuder vi på ett läckert recept på vegetariska hamburgare med kidneybönor, mozzarella ost och vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar för Mamas favorit. Vi bygger våra burgare med bönbiffar, sallad, tomat och hempicklad gurka och rödlök, och serverar dem med krispiga pommes.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Ägg
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Gurka

1 st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Kidneybönor

30 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

½ st

Sallad

1 st

Tomat

50 g

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

25 g

Ketchup

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3564 kJ
Energi (kcal)852 kcal
Fett24.7 g
varav mättat7 g
Kolhydrater119.6 g
varav socker22.5 g
Protein29.5 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1cm pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Pickla grönsaker
2

Skiva gurka tunt. Halvera rödlök, skär ena halvan i tunna skivor och spara andra halvan till senare. Blanda gurka, skivad rödlök, vitvinsvinäger, vatten* [1 msk | 2 msk], socker* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt* i en liten skål. Ställ åt sidan tills det ska serveras.

Forma biffar
3

Finhacka eller pressa vitlök och resterande rödlök. Skölj kidneybönor. Blanda vitlök, hackad rödlök och kidneybönor i en medelstor skål. Mosa med en gaffel till en mjuk färs. Rör i panko, Mamas Favorit, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*. Forma färsen till biffar (1 per pers) gör dem lite större än hamburgerbröden. Biffarna ska vara ca 3 cm höga.

Stek biffar
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Lägg ner biffar och pressa dem lätt med en stekspade. Stek i 4-5 min på varje sida, eller tills krispiga och gyllene. TIPS: Vänd inte biffarna för tidigt, då kan de gå sönder. Dra av salladsblad och skär tomat i tunna skivor.

Gratinera biffar
5

Överför biffar till en plåt med bakplåtspapper, krydda dem med salt* och strö över mozzarella. Dela burgerbröd på mitten och placera dem på samma plåt. Baka tills osten har smält och bröd är genomvarma, 3-4 min. Häll av vätska från picklade grönsaker.

Server
6

Bre ketchup på ena sidan av brödet och majonnäs på den andra. Bygg burgare med gratinerade bönbiffar, salladsblad, tomat och picklade grönsaker. Servera med pommes, resterande picklade grönsaker, samt resterande ketchup och majonnnäs som dipp.