Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår chili med fluffigt ris, svalkande crème fraiche och spröda tortilla chips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Tortillachips
1 portionspåse
Koriander
150 g
Långkornigt vitt ris
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½ paket
Kidneybönor
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
1 st
Lök
2 st
Morot
20 g
Sriracha
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Ketchup till sås
1 dl
Vatten till sås
1 tsk
Socker till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt.TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv vitlök fint.Finhacka rödlök.Halvera, kärna ur och finhacka chili.Halvera och kärna ur paprika. Tärna paprika och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.Skölj kidneybönor under kallt vatten.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och rödlök, 1-2 min.
Tillsätt vegofärs, chili, paprika och morot till stekpannan. Stek tills grönsakerna börjar mjukna, 4-5 min. Tillsätt Tex-Mex och fräs i 30 sek.
Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, ketchup, sojasås och kidneybönor.Koka upp och sänk sedan till medelvärme. Sjud under omrörning tills det har tjocknat något, 5-6 min. Krydda med en nypa socker, och salt och peppar vid behov.Grovhacka koriander.Skär lime i klyftor.
Lägg upp ris och chili sin carne i skålar. Toppa med en klick crème fraiche och garnera medkoriander. Servera med tortillachips och limeklyftor att pressa över.