Vegetarian Chili sin Carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarian Chili sin Carne

Vegetarian Chili sin Carne

med svalkande crème fraiche och tortilla chips

Kvällens kulinariska resa går till Mexico, vi ska nämligen laga en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den helt rätt smaken av vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Vi serverar vår chili med fluffigt ris, svalkande crème fraiche och spröda tortilla chips.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Lök

2 st

Morot

½ paket

Kidneybönor

5 g

Tex-Mex

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Sriracha

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 5)

½ msk

Ketchup (steg 5)

1 dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3854 kJ
Energi (kcal)921 kcal
Fett30.8 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater121.5 g
varav socker27 g
Protein32.1 g
Salt8.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv vitlök fint. Finhacka rödlök. Halvera, kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P]. Halvera och kärna ur paprika. Tärna paprika och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Skölj kidneybönor [1/2 paket, 2P] under kallt vatten.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och rödlök, 1-2 min.

4

Tillsätt vegofärs, chili, paprika och morot till stekpannan. Stek tills grönsakerna börjar mjukna, 4-5 min. Tillsätt Tex-Mex och fräs i 30 sek.

5

Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, ketchup, sojasås [½ paket, 2P] och kidneybönor. Koka upp och sänk sedan till medelvärme. Sjud under omrörning tills det har tjocknat något, 5-6 min. Krydda med en nypa socker* [1 tsk | 2 tsk], och salt* och peppar* vid behov. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor.

6

Lägg upp ris och chili sin carne i skålar. Toppa med en klick crème fraiche [1/2 st, 2P] och garnera med koriander [1/2 påse, 2P]. Servera med tortillachips och limeklyftor att pressa över.