Skip to main content
Vegetarisk chili sin carne
Vegetarisk chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne

med svalkande gräddfil och tortillachips

Kvällens kulinariska resa går till Mexiko! Vi ska nämligen laga en härlig chili sin carne med kidneybönor och vegofärs. Vi serverar vår smakrika chili med fluffigt ris, en klick svalkande gräddfil och spröda tortillachips.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten
Korn
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Tortillachips

1 st

Koriander

150 g

Långkornigt vitt ris

75 ml

Gräddfil

390 g

Krossade tomater, vitlök & lök

25 ml

Sojasås

195 g

Kidneybönor

180 g

Vegofärs

4 g

Ay Cajun-ba

5 g

Tex-Mex

1 st

Lök

2 st

Morot

20 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

½ msk

Ketchup till sås

1 dl

Vatten till sås

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3965 kJ
Energi (kcal)948 kcal
Fett29.8 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater127.7 g
varav socker25 g
Kostfiber20.4 g
Protein33.3 g
Salt9 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka morot och lök.

Häll av och skölj kidneybönor.

3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Fräs lök och morot i 1–2 min, tills väldoftande.

4

Tillsätt vegofärs till stekpannan.

Stek tills grönsakerna börjar mjukna, 4–5 min.

Tillsätt Tex-Mex och Ay Cajun-ba och fräs i 30 sek, tills väldoftande.

5

Tillsätt krossade tomater, ketchup, sojasås, sriracha, kidneybönor och vatten.

Koka upp och sänk sen till medelvärme.

Sjud i 5–6 min, tills såsen tjocknar något.

Krydda med socker, salt och en nypa peppar.

Under tiden, grovhacka koriander.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

6

Lägg upp ris och chili sin carne i skålar.

Toppa med en klick gräddfil och garnera med koriander.

Servera med tortillachips.