topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm halloumisallad

Varm halloumisallad

med krispiga kikärtor och persiljedressing

En spännande sallad med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Kikärtorna bakas med paprika och tomat. Bulgur får extra smak av buljong. Stekt halloumi mättar och pyntar rätten.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Paprika

4

Panamat

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Kikärtor

1

Rödlök

2

Tomat

4

Grönsaksbuljong

200

Halloumi

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Bladpersilja

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

½

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Socker (steg 3)

4

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)730 kcal
Energi (kJ)3054 kJ
Fett18.7 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater55.57 g
varav socker14.7 g
Protein40.38 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar. Skölj kikärtor. Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 15 min.

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgurn i kastrullen. 

Stek lök
3

Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt rödlök, en nypa socker* och salt* och stek i 5 min, eller tills mjuk. Lägg sedan över i en skål.

Stek halloumi
4

Skär halloumi i 2 cm tjocka skivor. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek halloumi i 2-3 min på varje sida.

Blanda dressing
5

Skölj spenat. Pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Finhacka persilja. Blanda vitlök, persilja, gräddfil [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda bakade grönsaker tillsammans med spenat och färdigkokt bulgur. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Servera kikärtssallad i djupa skålar. Toppa med halloumi, stekt lök och dressing.