HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Halloumisallad
topBanner
Varm halloumisallad

Varm halloumisallad

med krispiga kikärtor och persiljedressing

En spännande sallad med massor av olika smaker i perfekt harmoni. Kikärtorna bakas med paprika och tomat. Bulgur får extra smak av buljong. Stekt halloumi mättar och pyntar rätten.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Gul paprika

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 paket

Kikärtor

1 st

Rödlök

2 st

Tomat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

60 g

Spenat

1 portionspåse

Bladpersilja

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

efter behov

Socker* (steg 3)

4 dl

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3054.2781 kJ
Energi (kcal)729.99 kcal
Fett32.7195 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater55.5688 g
varav socker14.7 g
Protein40.381 g
Salt4.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna paprika och tomat i 3 cm stora bitar. Skölj kikärtor. Placera kikärtor, paprika och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Panamat, en generös skvätt olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 15 min.

2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgurn i kastrullen. 

3

Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt rödlök, en nypa socker* och salt* och stek i 5 min, eller tills mjuk. Lägg sedan över i en skål.

4

Skär halloumi i 2 cm tjocka skivor. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek halloumi i 2-3 min på varje sida.

5

Skölj spenat. Pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Finhacka persilja. Blanda vitlök, persilja, gräddfil [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda bakade grönsaker tillsammans med spenat och färdigkokt bulgur. Krydda med salt* och peppar*.

6

Servera kikärtssallad i djupa skålar. Toppa med halloumi, stekt lök och dressing.