Ugnsstekt kolja och salsa verde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt kolja och salsa verde

Ugnsstekt kolja och salsa verde

med rökig potatis och färsk rucola

Salsa verde betyder ”grön sås”– och det är precis vad det är! Det är en kall örtsås som är vanlig i det spanska och italienska köket och passar bra till både kött och fisk. Vår variant med persilja blir ett perfekt komplement till den milda smaken hos vår ugnsstekta kolja. Vi serverar fisken med färsk rucola och rostad potatis, paprika och tomat som smaksatts med rökt paprikapulver.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

500 g

Potatis

1 st

Paprika

40 g

Rucola

4 g

Rökt paprikapulver

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Tomat

24 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

2.5 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2289 kJ
Energi (kcal)547 kcal
Fett21 g
varav mättat3 g
Kolhydrater53.4 g
varav socker10.9 g
Protein36.1 g
Salt1.3 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna potatis (oskalad), tomat och paprika i 2 cm stora bitar.

Placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rökt paprikapulver, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Förbered salsa verde
2

Under tiden, finhacka rödlök [1/2 st, 2P] och persilja.

Blanda persilja, rödlök, vitvinsvinäger och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered fisk
3

Skölj rucola.

Torka av fisk med hushållspapper, placera den i en ugnsform med bakplåtspapper och krydda med salt och peppar.

Ugnsstek fisk
4

När det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid, tillaga fisk i ugnen i 8–10 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Gör salsa verde
5

Vänd ner olivolja [2 msk | 4 msk] i skålen med persilja och rödlök precis innan servering.

Blanda rucola med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar och toppa med fisk.

Garnera med rucola och toppa fisk med salsa verde.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image