Att detta recept fångade din uppmärksamhet förstår vi, citronlax är ju bara sååå gott! Smakerna är perfekt balanserade mellan lax, smör, dill och citron, och serveras med rotfruktscouscous med rödlök, rödbeta, och morot. Till detta en uppfriskande gurkyoghurt med vitlök!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Rödlök
1 st
Rödbeta
1 st
Morot
1 portionspåse
Dill
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ st
Citron
250 g
Torsk
(Innehåller Fisk)
½ msk
Olivolja (steg 3)
2.5 dl
Vatten (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor.
Skär rödbeta (oskalad) och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Placera rödbeta, morot och lök på en sida av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 18–20 min, tills mjuka.
Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Finhacka dill.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Strö över hälften av dillen och placera 2 citronskivor på varje torskfilé.
Placera torsk på andra sidan av plåten när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.
Tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Torsken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, koka upp vatten [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor kastrull under lock.
Rör i couscous och olivolja [1/2 msk | 1 msk].
Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Finhacka gurka.
Blanda yoghurt, vitlök, gurka och en nypa salt i en skål och ställ åt sidan.
Blanda färdigbakta grönsaker, resterade dill, resterande citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar med couscous i kastrullen.
Lägg upp fisk, grönsakscouscous och gurkyoghurt i djupa tallrikar.