
Att detta recept fångade din uppmärksamhet förstår vi, ugnsbakad torsk är ju sååå gott! Smakerna är perfekt balanserade mellan torsk, dill och citron och vi serverar vår härliga fisk med fluffig couscous som blandas med rödlök, rödbeta och morot. En uppfriskande gurkyoghurt med vitlök blir ett svalkande tillbehör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Lök
1 st
Rödbeta
1 st
Morot
1 st
Dill
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
100 g
Couscous
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Citrusfrukt
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till fisk
2.5 dl
Vatten till couscous
½ tsk
Salt till couscous
½ msk
Olja till couscous

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Tärna rödbeta (oskalad) och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Placera rödbeta, morot och lök på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 18–20 min, eller tills mjuka.

Under tiden, skär citron i tunna skivor.
Finhacka dill.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Strö över hälften av dillen och placera 2 citronskivor på varje torskfilé.
Placera torsk på andra sidan av plåten när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.
Tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Torsken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Under tiden, koka upp vatten, grönsaksbuljong och salt i en medelstor kastrull under lock.
Rör i couscous och olivolja.
Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka gurka.
Blanda yoghurt, vitlök, gurka och en nypa salt i en skål och ställ åt sidan.

Blanda färdigrostade grönsaker, resterade dill, en skvätt resterande citronsaft, salt och en nypa peppar med couscous i kastrullen.

Lägg upp fisk, grönsakscouscous och gurkyoghurt i djupa tallrikar.