Ugnsbakad dill- och citrontorsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad dill- och citrontorsk

Ugnsbakad dill- och citrontorsk

med grönsakscouscous och gurkyoghurt

Att detta recept fångade din uppmärksamhet förstår vi, citronlax är ju bara sååå gott! Smakerna är perfekt balanserade mellan lax, smör, dill och citron, och serveras med rotfruktscouscous med rödlök, rödbeta, och morot. Till detta en uppfriskande gurkyoghurt med vitlök!

Taggar:
Lågkalori
Snabb
Allergener:
Selleri
Gluten
Vete
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödlök

1 st

Rödbeta

1 st

Morot

1 portionspåse

Dill

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Citron

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

2.5 dl

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2002 kJ
Energi (kcal)478 kcal
Fett10.1 g
varav mättat3.3 g
Kolhydrater53.3 g
varav socker14.1 g
Protein33.6 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär rödlök i 2 cm tjocka klyftor.

Skär rödbeta (oskalad) och morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Placera rödbeta, morot och lök på en sida av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 18–20 min, tills mjuka. 

Baka fisk
2

Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Finhacka dill.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Strö över hälften av dillen och placera 2 citronskivor på varje torskfilé.

Placera torsk på andra sidan av plåten när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.

Tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Torsken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten. 

Laga couscous
3

Under tiden, koka upp vatten [21/2 dl | 5 dl], grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor kastrull under lock.

Rör i couscous och olivolja [1/2 msk | 1 msk].

Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Blanda gurkyoghurt
4

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Finhacka gurka.

Blanda yoghurt, vitlök, gurka och en nypa salt i en skål och ställ åt sidan.

Blanda grönsakscouscous
5

Blanda färdigbakta grönsaker, resterade dill, resterande citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar med couscous i kastrullen.

Servera
6

Lägg upp fisk, grönsakscouscous och gurkyoghurt i djupa tallrikar.