Skip to main content
Nudel- och fläskfärswok i jordnötssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Nudel- och fläskfärswok i jordnötssås

med pak choi och morot

Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i vår nudel- och fläskfärswok med morot och pak choi. Vi vänder nudlar, färs och grönsaker i en smakrik sås med jordnötssmör, hoisinsås och limesaft – en perfekt kombination av sött och syrligt.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Senap
Ägg
Sesam
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Fläskfärs

440 g

Udonnudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Lime

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

1 st

Morot

1 st

Salladslök

50 g

Jordnötssmör

(Innehåller: Jordnötter)

30 g

Hoisinsås

(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 dl

Sparat nudelvatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3917 kJ
Energi (kcal)936 kcal
Fett53.3 g
varav mättat15.9 g
Kolhydrater78.8 g
varav socker12.6 g
Protein41.3 g
Salt5.6 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Grovhacka pak choi.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Riv morot (oskalad) grovt.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek färs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt fläskfärs, krydda med salt och Ginger Ninja och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Ställ åt sidan på en tallrik och håll varm.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka nudlar
3

Under tiden, koka nudlar i 1 min, eller tills genomvarma.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. 

4

Hetta upp sesamolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek morot och pak choi i 2–3 min, tills mjuka.

Tillsätt jordnötssmör, sojasås, hoisinsås, en generös skvätt limesaft och sparat nudelvatten.

Använd en stekspade för att lösa upp jordnötssmöret i såsen.

5

Vänd ner nudlar och färs i såsen.

Sjud i ytterligare 2–3 min.

6

Lägg upp nudlar och färs i djupa tallrikar.

Garnera med salladslök och servera med resterande limeklyftor.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image