Smaka på Asien med de färgstarka och varierande smakerna i vår nudel- och fläskfärswok med morot och pak choi. Vi vänder nudlar, färs och grönsaker i en smakrik sås med jordnötssmör, hoisinsås och limesaft – en perfekt kombination av sött och syrligt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Fläskfärs
440 g
Udonnudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Lime
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
1 st
Morot
1 st
Salladslök
50 g
Jordnötssmör
(Innehåller: Jordnötter)
30 g
Hoisinsås
(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)
1 st
Pak choi
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 dl
Sparat nudelvatten
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Grovhacka pak choi.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Riv morot (oskalad) grovt.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt fläskfärs, krydda med salt och Ginger Ninja och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Ställ åt sidan på en tallrik och håll varm.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, koka nudlar i 1 min, eller tills genomvarma.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
Hetta upp sesamolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek morot och pak choi i 2–3 min, tills mjuka.
Tillsätt jordnötssmör, sojasås, hoisinsås, en generös skvätt limesaft och sparat nudelvatten.
Använd en stekspade för att lösa upp jordnötssmöret i såsen.
Vänd ner nudlar och färs i såsen.
Sjud i ytterligare 2–3 min.
Lägg upp nudlar och färs i djupa tallrikar.
Garnera med salladslök och servera med resterande limeklyftor.