topBanner
Tortillapizza

Tortillapizza

med svart bönsalsa och avokado

Snabblagad

I gränslandet mellan sydeuropa och sydamerika hittar du två svenska helgklassiker på samma tallrik. Vår snabba tortillapizza tar mindre tid än cykelturen till din lokala pizzeria och kommer med all säkerhet smaka bättre. Krön toppen med krämig avokado och servera med en svart bönsalsa som ger dig all protein du behöver.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutenmjölkägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Tortillabröd

(Innehållergluten)

½ burk

Krossade tomater

4 g

Central American Style kryddmix

1 påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

½ st

Rödlök

1 st

Tomat

1 st

Röd paprika

1 paket

Svarta bönor

1 burk

Majs

1 påse

Koriander

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lime

1 st

Avokado

Spiskummin, malen

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)

3 st

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4171 kJ
Energi (kcal)997 kcal
Fett34 g
varav mättat12 g
Kolhydrater119 g
varav socker28 g
Protein40 g
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Sätt ugnen på 200°C.

  • Täck en plåt [2 plåtar, 4 pers] med bakplåtspapper.

  • Placera två tortillabröd ovanpå varandra på plåten - detta är 1 pizzabotten för 1 person.

2
  • Bre krossade tomater [1/2 burk, 2 pers] över varje botten - lämna ett litet hål i mitten.

  • Strö Central American Style kryddmix (stark!) över såsen, ca 1 msk eller efter smak.

  • Strö över mozzarella i en cirkel runt hålet.

  • Knäck ett ägg* i hålet i mitten.

  • Baka i ugnen, under uppsikt, i 8-12 min tills ägget är genomstekt.

3
  • Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt.

  • Hacka tomat.

  • Kärna ur och hacka paprika.

  • Skölj bönorna och majsen i en sil under kallt vatten.

4
  • Blanda rödlök, tomat, paprika, bönor och majs i en skål.

  • Pressa vitlök.

  • Dela lime i klyftor.

  • Lägg några korianderblad åt sidan, finhacka resten.

5
  • Blanda vitlök, koriander, 1-2 msk limejuice, spiskummin [1/2 påse, 2 pers], en nypa salt och olivolja i en skål.

  • Rör i dressingen i bönsalsan.

  • Skär avokado i skivor.

6
  • Lägg avokadoskivorna på de nybakade tortillapizzorna och strö över korianderblad.

  • Servera den svarta bönsalsan vid sidan av, och hugg in.

Smaklig måltid!