HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Tomatsoppa

Tomatsoppa

med pärlcouscous och rostade hasselnötter

Snabblagad

Låt dig uppslukas av ett tomatångande inferno av smaker och nyttigheter som är lika mättande som den är god. Vår mustiga tomatsoppa innehåller bland annat läckerheter som pärlcouscous och rostade hasselnötter – spetsad med en gnutta färsk chili. Avrunda med en klick gräddfil för att ta udden ur hettan.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensulfitersellerimjölknötter
Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Krossade tomater

1 paket

Krossade tomater, basilika

200 g

Körsbärstomater

25 g

Ketchup

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

4 g

Chili flakes

1 msk

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 påse

Hasselnötter

(Innehållernötter)

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 dl

Socker

½ burk

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2502 kJ
Energi (kcal)598 kcal
Fett12 g
varav mättat3 g
Kolhydrater98 g
varav socker33 g
Kostfiber10 g
Protein20 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Laga pärlcouscous
Laga pärlcouscous
1
  • Koka upp en kastrull med vatten*.

  • Häll i pärlcouscous och en nypa salt*. Koka tills den är mjuk med lite tuggmotstånd, 8-10 min.

  • Häll av vattnet och häll tillbaka couscousen i kastrullen.

  • Rör i en skvätt olja*. Sätt åt sidan under lock.

Hacka lök
Hacka lök
2
  • Finhacka lök och vitlök.

  • Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på hög värme.

  • Fräs lök och vitlök i 1-2 min.

Stek körsbärstomater
Stek körsbärstomater
3
  • Tillsätt körsbärstomater i kastrullen och stek i 3-4 min.

  • Tillsätt burkarna med krossade tomater, vatten [1-2 dl | 3-4 dl], balsamvinäger, grönsaksbuljong, socker [1 msk | 2 msk], ketchup och en nypa chili flakes (stark!).

  • Krydda med en nypa salt och peppar och låt soppan sjuda i ca 10 min.

TIPS: Ta det lugnt med chilin om du inte gillar stark mat, och om soppan är för tjock, tillsätt mer vatten.

Rosta hasselnötter
Rosta hasselnötter
4
  • Grovhacka hasselnötter.

  • Hetta upp en torr stekpanna på hög värme.

  • Rosta hasselnötterna i 1-2 min.

  • Häll över nötterna i en skål och sätt åt sidan.

Tillsätt gräddfil
Tillsätt gräddfil
5
  • Grovhacka persilja.

  • Ta av kastrullen från värmen när soppan har sjudit klart.

  • Rör i en stor matsked gräddfil.

Servera
Servera
6
  • Servera tomatsoppan i djupa tallrikar.

  • Toppa med pärlcouscous, en klick gräddfil och hasselnötter.

  • Avsluta med att strö över persilja.

Smaklig måltid!