HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Tomatsoppa

Tomatsoppa

med pärlcouscous och rostade hasselnötter

Snabblagad

Låt dig uppslukas av ett tomatångande inferno av smaker och nyttigheter som är lika mättande som den är god. Vår mustiga tomatsoppa innehåller bland annat läckerheter som pärlcouscous och rostade hasselnötter – spetsad med en gnutta färsk chili. Avrunda med en klick gräddfil för att ta udden ur hettan.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensulfitermjölknötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Körsbärstomater

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

20 g

Hasselnötter

(Innehållernötter)

1 påse

Bladpersilja

300 g

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

1 burk

Finkrossade tomater

1 burk

Tomatpassata

1 paket

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

Socker*

150 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2059 kJ
Energi (kcal)492 kcal
Fett12 g
varav mättat3 g
Kolhydrater77 g
varav socker17 g
Kostfiber7 g
Protein18 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1
  • Koka upp en kastrull med vatten*.

  • Häll i pärlcouscous och en nypa salt*. Koka tills den är mjuk med lite tuggmotstånd, 8-10 min.

  • Häll av vattnet och häll tillbaka couscousen i kastrullen. 

  • Rör i en skvätt olja*. Sätt åt sidan under lock.

2
  • Finhacka lök och vitlök.

  • Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på hög värme. 

  • Fräs lök och vitlök i 1-2 min.

3
  • Tillsätt körsbärstomater i kastrullen och fräs i 3-4 min. 

  • Tillsätt balsamvinäger, tomatsås, finkrossade tomater, tomatpassata, tomatpuré, vatten (se ingredienslistan) och en nypa socker

  • Krydda med en nypa salt och peppar och låt soppan sjuda i ca 5-10 min.

4
  • Grovhacka hasselnötter. 

  • Hetta upp en torr stekpanna på hög värme.

  • Rosta hasselnötter i 1-2 min. 

  • Häll över nötterna i en skål och sätt åt sidan.

5
  • Grovhacka persilja. 

  • Ta av kastrullen från värmen när soppan har sjudit klart. 

  • Rör i en stor matsked gräddfil.

6
  • Servera tomatsoppan i djupa tallrikar.

  • Toppa med pärlcouscous, en klick gräddfil och hasselnötter. 

  • Avsluta med att strö över persilja.

Smaklig måltid!