HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomatsoppa
topBanner
Tomatsoppa

Tomatsoppa

med pärlcouscous och rostade hasselnötter

Allergener:sulfiterglutenmjölknötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Tomatpassata

170 g

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

20 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

300 g

Lök

1 burk

Vitlöksklyfta

efter behov

Körsbärstomater

1.5 dl

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Hasselnötter

(Innehållernötter)

Bladpersilja

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

Krossade tomater

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2055.2854 kJ
Energi (kcal)491.225 kcal
Fett11.275 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater79.835 g
varav socker18.5 g
Protein14.9425 g
Salt1.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten*. Häll i pärlcouscous och en nypa salt*. Koka tills den är mjuk med lite tuggmotstånd, 8-10 min. Häll av vattnet och häll tillbaka couscousen i kastrullen. Rör i en skvätt olja*. Sätt åt sidan under lock.

2

Finhacka lök och vitlök. Hetta upp en skvätt olja* i en stor kastrull på hög värme. Fräs lök och vitlök i 1-2 min.

3

Tillsätt körsbärstomater i kastrullen och fräs i 3-4 min. Tillsätt balsamvinäger, tomatsås, finkrossade tomater, tomatpassata, tomatpuré, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa socker*. Krydda med en nypa salt* och peppar* och låt soppan sjuda i ca 5-10 min.  

4

Grovhacka hasselnötter. Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta hasselnötter i 1-2 min. Häll över nötterna i en skål och sätt åt sidan.

5

Grovhacka persilja. Ta av kastrullen från värmen när soppan har sjudit klart. Rör i en stor matsked gräddfil.

6

Servera tomatsoppan i djupa tallrikar. Toppa med pärlcouscous, en klick gräddfil och hasselnötter. Avsluta med att strö över persilja.