Skip to main content
Thai-inspirerad vegofärswok
Thai-inspirerad vegofärswok

Thai-inspirerad vegofärswok

med vitlöksris och cashewnötter

3.7
(58)

Vegofärs är ett supersmart alternativ när du vill äta lite mer grönt. I kväll använder vi den i en härlig wokrätt som får smak av asiatisk woksås, soja, thaibasilika och vår egen kryddblandning Ga-Laksa. Färsen får även sällskap av lök och paprika och vi serverar den med vitlöksris, rostade cashewnötter, färsk salladslök och lime.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Nötter
Gluten
Korn
Soja
Sulfiter
Vete
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

20 g

Cashewnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Jordnötter, Sesam)

160 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

4 g

Ga-Laksa

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller: Gluten, Soja, Sulfiter, Vete, Sesam)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)

1 st

Salladslök

1 portionspåse

Thaibasilika

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 msk

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kJ)2706 kJ
Energi (kcal)647 kcal
Fett19.8 g
varav mättat3 g
Kolhydrater86.1 g
varav socker19.2 g
Kostfiber8.2 g
Protein25.3 g
Salt6.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Rosta cashewnötter
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Stek vegofärs
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, rödlök, paprika och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4–5 min, eller tills färsen är brynt och grönsakerna mjuka.

Tillsätt Ga-Laksa, asiatisk woksås, sojasås och vatten [1/2 dl | 1 dl] och sjud i 30 sek, eller tills något tjocknat.

Förbered garnering
5

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor på diagonalen.

Riv thaibasilika i grova bitar med händerna.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris och vegowok i djupa tallrikar.

Toppa med cashewnötter, salladslök och thaibasilika.

Servera med limeklyftor.