
Vegofärs är ett supersmart alternativ när du vill äta lite mer grönt. I kväll använder vi den i en härlig wokrätt som får smak av asiatisk woksås, soja, thaibasilika och vår egen kryddblandning Ga-Laksa. Färsen får även sällskap av lök och paprika och vi serverar den med vitlöksris, rostade cashewnötter, färsk salladslök och lime.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
20 g
Cashewnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Jordnötter, Sesam)
160 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
4 g
Ga-Laksa
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Gluten, Soja, Sulfiter, Vete, Sesam)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)
1 st
Salladslök
1 portionspåse
Thaibasilika
½ st
Lime
½ msk
Olivolja (steg 1)
3 msk
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)

Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta cashewnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, rödlök, paprika och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4–5 min, eller tills färsen är brynt och grönsakerna mjuka.
Tillsätt Ga-Laksa, asiatisk woksås, sojasås och vatten [1/2 dl | 1 dl] och sjud i 30 sek, eller tills något tjocknat.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor på diagonalen.
Riv thaibasilika i grova bitar med händerna.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Lägg upp ingefärsris och vegowok i djupa tallrikar.
Toppa med cashewnötter, salladslök och thaibasilika.
Servera med limeklyftor.