Taquitos på svarta bönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Taquitos på svarta bönor

Taquitos på svarta bönor

med limespenat och enchiladasås

”Taquitos” betyder helt enkelt ”små tacos”, och är en mexikansk rätt med fyllda tortillabröd som rullas ihop och steks eller gräddas. Vi lagar en vegetarisk variant med en fyllning på svarta bönor, morot, lök, och vitlök i enchiladasås med Tex-Mex-krydda och riven gouda som smälter medan våra taquitos gräddas gyllene i ugnen. Cajunkryddad rostad potatis, färsk babyspenat och en klick asiatisk majonnäs blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Sesam
Ägg
Senap
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Svarta bönor

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

100 g

Enchiladasås

5 g

Tex-Mex

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

500 g

Potatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Lime

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4307 kJ
Energi (kcal)1029 kcal
Fett43.4 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater124.3 g
varav socker15.2 g
Protein27.1 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Riv morot (oskalad) grovt.

Finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Häll av och skölj svarta bönor.

Stek bönor
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot, lök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] under omrörning i 3–4 min, tills mjuka.

Tillsätt vitlök och Tex-Mex och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt svarta bönor och vatten [1/2 dl | 1 dl] och sjud under omrörning i 3–4 min, tills mjuka. Ta av från värme och rör ner hälften av enchiladasåsen.

Grädda taquitos
4

Lägg tortillas på en skärbräda och fyll dem med bönor och ost. Rulla ihop och fördela med kanten ner i ett jämnt lager i en ugnsform.

Toppa med en generös skvätt olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Grädda i ugnen i 8–10 min, eller tills gyllene och något krispiga.

Blanda sallad
5

Skölj och grovhacka spenat.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda spenat, olivolja [1/2 msk | 1 msk], limesaft [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en skål.

Servera
6

Lägg upp taquitos och potatis på tallrikar.

Toppa med resterande enchiladasås.

Servera med spenatsallad och en klick asiatisk majonnäs.