topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle Toscana

Tagliatelle Toscana

med rostade grönsaker och spröd pangrattato

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Skäm bort familjen med en förförisk toskansk tagliatelle som bjuder på en fantastisk tomatsås med färsk basilika, crème fraiche och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Tomatsåsen får sällskap i stekpannan av perfekt kokt tagliatelle, och serveras med rostad zucchini, paprika och rödlök, och en krispig vitlökspangratto.

Taggar:
Vegetarisk
Klimatsmart
Klimatsmart
Allergener:
Selleri
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Paprika

½ st

Zucchini

1 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Basilika

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3170 kJ
Energi (kcal)758 kcal
Fett30.5 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater98.9 g
varav socker15.9 g
Protein22.3 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm tunna halvmånar.

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Placera paprika, zucchini och rödlök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda generöst med salt och peppar.

Rosta i ugnen i 15-25 min, eller tills mjuka. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka basilika. 

Laga pangrattato
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 2-3 min, eller tills krispig och gyllene. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.

Krydda med salt och peppar.

Lägg över i en medelstor skål.

Koka pasta
4

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vatten, och koka i 2-3 min, tills "al dente".

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Koka tomatsås
5

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek Mamas favorit i 30 sek.

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], sparat pastavatten, grönsaksbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar. Sjud i 2-3 min på medelvärme.

Rör i crème fraiche. Ta av stekpannan av värme och rör i basilika och pasta.

TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar, och toppa med rostade grönsaker. 

Strö över pangrattato och hyvlad hårdost.