
Skäm bort familjen med en förförisk toskansk tagliatelle som bjuder på en fantastisk tomatsås med färsk basilika, crème fraiche och vår färdiga kryddblandning Mamas favorit. Tomatsåsen får sällskap i stekpannan av perfekt kokt tagliatelle, och serveras med rostad zucchini, paprika och rödlök, och en krispig vitlökspangratto.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Buljong
1
Paprika
½
Zucchini
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
20
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1
Basilika
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
½
Krossade tomater
250
Tagliatelle
(Innehåller: Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Ägg, Senap)
4
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
½
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Skär paprika i tunna strimlor. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i tunna halvmånar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Placera rödlök, paprika och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 15-20 min, tills mjuka.

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vattnet, och koka under omrörning i 2-3 min, tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten* [1 dl | 2 dl] innan du häller av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med en skvätt olivolja* och sätt åt sidan under lock.

Finhacka vitlök och basilikablad (spara lite till garnering).

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och riven ost under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan i en skål.

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs Mamas favorit och resterande vitlök i 30 s. Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, sparat pastavatten*, en generös nypa salt* och peppar*. Sjud i 2-3 min på medelvärme, och rör sen i crème fraiche [½ paket, 2P]. Ta av stekpannan från värme och rör i basilika och pasta. TIPS: Häll i en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med rostade grönsaker, basilika och vitlökspangrattato.