Skip to main content
Sydostasiatiskt fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydostasiatiskt fläskkött

Sydostasiatiskt fläskkött

med vitlöksris och stekta grönsaker

Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och så serverar vi härligheterna med svart sesammajonnäs och gurkskivor. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Sesamzaad
Soja
Hvede
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammajonnäs

300 g

Fläskkotlett hel

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

12.5 ml

Sojasås

4 g

Ga-Laksa

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

1 tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3465 kJ
Energi (kcal)828 kcal
Fett40 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater71.8 g
varav socker9.3 g
Kostfiber7.3 g
Protein39.2 g
Salt5.8 g
Potassium230 mg
Calcium54 mg
Iron0.6 mg

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär gurka i skivor.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Grovhacka pak choi.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot tills den börjar bli mjuk, 3–4 min.

Tillsätt pak choi och salt och stek i 2 min, tills den har mjuknat.

Lägg över till en skål.

Förbered kött
4

Under tiden, skär kött i 2 cm strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt.

Stek kött
5

Hetta upp stekpannan (torka inte ur) på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek kött och Ga-Laksa i 2–3 min.

Tillsätt stekta grönsaker, sojasås och socker. Sjud i 1 min, tills köttet är genomstekt. Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med fläskkött och stekta grönsaker.

Ringla över sesammajonnäs.

Garnera med gurkskivor.