Sydostasiatiskt fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydostasiatiskt fläskkött

Sydostasiatiskt fläskkött

med vitlöksris och stekta grönsaker

Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och så serverar vi härligheterna med svart sesammajonnäs och gurkskivor. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Gurka

150 g

Jasminris

4 g

Ga-Laksa

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Morot

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2999 kJ
Energi (kcal)717 kcal
Fett31 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater72.2 g
varav socker10.2 g
Protein38.4 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär gurka i skivor.

Skär morot (oskalad) i tunna skivor.

Grovhacka pak choi. 

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek morot tills den börjar bli mjuk, 3-4 min.

Tillsätt pak choi och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och stek i 2 min, tills den har mjuknat.

Lägg över till en skål.

Förbered kött
4

Under tiden, skär kött i 2 cm strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt.

Stek kött
5

Hetta upp stekpannan på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. 

Stek kött och Ga-Laksa i 2-3 min.

Tillsätt stekta grönsaker, sojasås [1/2 paket, 2P] och socker [1 tsk | 2 tsk]. Sjud i 1 min, tills köttet är genomstekt. Krydda med salt och peppar.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med fläskkött och stekta grönsaker.

Ringla över sesammajonnäs.

Garnera med gurkskivor