HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSydostasiatiskt Fläskkött
topBanner
Sydostasiatiskt fläskkött

Sydostasiatiskt fläskkött

med vitlökskokt ris och stekta grönsaker

Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och så serverar vi härligheterna med svart sesammajonnäs och gurkskivor. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:SesamÄggGlutenSojaSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Pak choi

1 st

Gurka

150 g

Jasminris

4 g

Ga-Laksa

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Morot

50 g

Svart sesammajonnäs

(InnehållerSesam, Ägg, Gluten, Soja, Senap)

12.5 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 tsk

Socker (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)717 kcal
Energi (kJ)3002 kJ
Fett30.94 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater71.98 g
varav socker9.9 g
Protein38.42 g
Salt4.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

2

Skär gurka i tunna skivor. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot tills mjuk, 3-4 min. Stek pak choi tills den mjuknar, 2 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Lägg över till en skål.

4

Skär kött i tunna strimlor på en separat skärbräda. Blanda Ga-Laksa, en nypa salt och en skvätt olivolja i en medelstor skål. Tillsätt köttstrimlor och blanda väl.

5

Hetta upp stekpannan på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek kött under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt stekta grönsaker, sojasås [1/2 paket, 2P] och socker [1 tsk | 2 tsk]. Rör om tills uppvärmt och smaka av med salt och peppar.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med fläskkött, stekta grönsaker och gurkskivor. Servera med en klick svart sesammajonnäs.