
Sydostasiatiskt fläskkött
med vitlökskokt ris och stekta grönsaker
Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och så serverar vi härligheterna med svart sesammajonnäs och gurkskivor. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Pak choi
1
Gurka
150
Jasminris
4
Ga-Laksa
1
Vitlöksklyfta
300
Fläskkotlett hel
1
Morot
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
Ingår inte i din leverans
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Socker (steg 5)
1
Olivolja (steg 1)
¼
Salt (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Skär gurka i tunna skivor. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot tills mjuk, 3-4 min. Stek pak choi tills den mjuknar, 2 min. Lägg över till en skål.
Skär kött i tunna strimlor på en separat skärbräda. Blanda Ga-Laksa och en skvätt olivolja i en medelstor skål. Tillsätt köttstrimlor och blanda väl.
Hetta upp stekpannan på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov. Stek kött under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt stekta grönsaker, sojasås [1/2 paket, 2P] och socker [1 tsk | 2 tsk]. Rör om tills uppvärmt och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Lägg upp ris i skålar. Toppa med fläskkött, stekta grönsaker och gurkskivor. Servera med en klick svart sesammajonnäs.