Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och så serverar vi härligheterna med svart sesammajonnäs och gurkskivor. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pak choi
1 st
Gurka
150 g
Jasminris
4 g
Ga-Laksa
1 st
Vitlöksklyfta
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Morot
50 g
Svart sesammajonnäs
(InnehållerSenap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)12.5 ml
Sojasås
(InnehållerSoja, Gluten, Vete)3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 tsk
Socker (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Skär gurka i tunna skivor. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot tills mjuk, 3-4 min. Tillsätt pak choi och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och stek tills den mjuknar, 2 min. Lägg över till en skål.
Skär kött i tunna strimlor på en separat skärbräda. Blanda Ga-Laksa och en skvätt olivolja* i en medelstor skål. Tillsätt köttstrimlor och blanda väl.
Hetta upp stekpannan på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja* vid behov. Stek kött under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt stekta grönsaker, sojasås [1/2 paket, 2P] och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Rör om tills uppvärmt och smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp ris i skålar, och toppa med sydostasiatiskt fläskkött, stekta grönsaker och gurkskivor. Servera med en klick svart sesammajonnäs.