HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSydostasiatiskt Fläskkött
topBanner
Sydostasiatiskt fläskkött

Sydostasiatiskt fläskkött

med vitlökskokt ris och stekta grönsaker

Det sydostasiatiska köket kännetecknas av lättlagade rätter med olika starka aromatiska komponenter. Det får ni exempel på här med detta spännande recept med massor av härliga ingredienser. Vitlöksriset sköter sig själv på spisen, samtidigt som vi steker kött och grönsaker med asiatiska kryddor, och rör ihop en krämig dressing med majonnäs och soja. Enklare än så här blir det inte att laga asiatiskt!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:SenapÄggVeteSojaGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Pak choi

25 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(InnehållerVete, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

4 g

Ga-Laksa

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Fläskkotlett, skivad

10 g

Sesamfrön

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 tsk

Socker (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)663 kcal
Energi (kJ)2774 kJ
Fett26.73 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater71.99 g
varav socker9 g
Protein34.6 g
Salt4.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva gurka tunt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 3-4 min. Lägg över till en liten skål. Blanda majonnäs och hälften av sojasåsen ordentligt i en liten skål, och ställ åt sidan tills servering.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot i 3-4 min. Tillsätt pak choi och stek tills den mjuknar, 2 min. Lägg över till en skål. Skär fläskkött i 2 cm breda strimlor medan grönsakerna steks på en separat skärbräda. Blanda Ga-Laksa och en skvätt olivolja* i en medelstor skål. Tillsätt köttstrimlor och blanda väl.

5

Hetta upp stekpannan på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja* vid behov. Stek kött under omrörning tills gyllene, 2-3 min. Tillsätt stekta grönsaker, resterande sojasås och socker* [1 tsk | 2 tsk]. Rör om tills uppvärmt och smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med fläskkött, stekta grönsaker och gurkskivor. Skeda över sojamajonnäs och garnera med rostade sesamfrön.