HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvamptacos
topBanner
Svamptacos

Svamptacos

med guacamole och tomatsalsa

Snabblagad

Låt fredagskänslan infinna sig med dessa snabblagade tacos serverade med klassiska hemgjorda tillbehör. På bara 25 minuter ställer du en vegetarisk festmåltid på bordet där svamp och rostad majs är stjärnorna och Hello Mexico kryddmix ger uppskattat sting. Tillsammans med färska grönsaker, guacamole och tomatsalsa som du enkelt gör från grunden är det en snabb middag du inte kan vänta att sätta tänderna i.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:GlutenVete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

75 g

Gräddfil

90 g

Gemsallad

1 st

Morot

1 burk

Majs

200 g

Skogschampinjoner

8 st

Minitortillas

(InnehållerGluten, Vete)

4 g

Hello Mexico kryddmix

1 st

Rödlök

1 st

Lime

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)448 kcal
Energi (kJ)1874 kJ
Fett10.72 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater71.99 g
varav socker5.6 g
Protein12.71 g
Salt1.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skölj majsen i en sil under kallt vatten. Skiva svamp och rödlök tunt. Riv morot. Riv limezest och dela limen i klyftor. Grovhacka tomat. Strimla gemsalladen i grova bitar [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka koriander. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

2

Hetta upp en stekpanna på hög värme och stek majsen i 3-4 min tills den börjar få svarta prickar. För över majsen i en skål och tillsätt med tomater, en skvätt limejuice och hälften av koriandern. Krydda tomatsalsan med en nypa salt* och peppar*.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs svamp, morot och lök i 3-4 min, eller tills de har mjuknat. Tillsätt Hello Mexico kryddmix, limezest och vatten* (se ingredienslistan) och rör om. Krydda med en nypa salt* och peppar* och låt koka ihop i ca 1 min.

4

Kärna ur och mosa avokado i en skål tillsammans med en skvätt limejuice. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Smaka av och justera med mer limejuice, eller salt* och peppar* om det behövs.

5

Värm tortillas i micron i 10 s, alternativt i en smörgåsgrill eller i en torr stekpanna på medelvärme.

6

Duka bordet och ställ skålar med ingredienserna på bordet. Komponera era egna svamptacos med sallad, guacamole och tomatsalsa. Servera meden klick gräddfil och limeklyftorna vid sidan av.