HelloFresh
Svamptacos

Svamptacos

med guacamole och tomatsalsa

Snabblagad

Låt fredagskänslan infinna sig med dessa snabblagade tacos serverade med klassiska hemgjorda tillbehör. På bara 25 minuter ställer du en vegetarisk festmåltid på bordet där svamp och rostad majs är stjärnorna och Hello Mexico kryddmix ger uppskattat sting. Tillsammans med färska grönsaker, guacamole och tomatsalsa som du enkelt gör från grunden är det en snabb middag du inte kan vänta att sätta tänderna i.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensesammjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 burk

Majs

200 g

Skogschampinjoner

1 st

Morot

1 st

Rödlök

1 st

Lime

1 st

Tomat

½ st

Gemsallad

1 påse

Koriander

4 g

Hello Mexico kryddmix

1 st

Avokado

8 st

Tortillabröd

(Innehållergluten, sesam)

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2860 kJ
Energi (kcal)684 kcal
Fett24 g
varav mättat7 g
Kolhydrater82 g
varav socker16 g
Kostfiber17 g
Protein21 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skölj majsen i en sil under kallt vatten.

Skiva svamp och rödlök tunt.

Riv morot. Riv limezest och dela limen i klyftor.Grovhacka tomat. Strimla gemsalladen i grova bitar [1/2 st, 2 pers].

Grovhacka koriander.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

2

Hetta upp en stekpanna på hög värme och stek majsen i 3-4 min tills den börjar få svarta prickar.

För över majsen i en skål och tillsätt med tomater, en skvätt limejuice och hälften av koriandern.

Krydda tomatsalsan med en nypa salt och peppar.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Fräs svamp, morot och lök i 3-4 min, eller tills de har mjuknat.

Tillsätt Hello Mexico kryddmix, limezest och vatten (se ingredienslistan) och rör om. Krydda med en nypa salt och peppar* och låt koka ihop i ca 1 min.

4

Kärna ur och mosa avokado i en skål tillsammans med en skvätt limejuice. Krydda med en nypa salt och peppar.

Smaka av och justera med mer limejuice, samt salt och peppar om det behövs.

5

Värm tortillas i micron i 10 s, alternativt i en smörgåsgrill eller i en torr stekpanna på medelvärme.

6

Duka bordet och ställ skålar med ingredienserna på bordet.

Komponera era egna svamptacos med sallad, guacamole och tomatsalsa.

Servera med en klick gräddfil och limeklyftorna vid sidan av.