topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekta köttbullar

Stekta köttbullar

med potatismos, brunsås och gurkremsor

.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Lök

20

Tranbär

25

Vitvinsvinäger

150

Crème fraiche

4

Köttbuljong

Gurka

1

Gurka, piccolo

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)9 kcal
Energi (kJ)37 kJ
Fett0.09 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0.71 g
varav socker0.5 g
Protein0.3 g
Salt0.7 g

Instruktioner

1

Skala och kvarta potatis. Lägg bitarna i en stor kastrull med kallt, lättsaltat vatten, koka upp och låt koka i 15-20 min tills de är mjuka.

2

Finhacka lök och persilja. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och tranbär i 2-3 min.

3

Tillsätt köttbullarna och stek dem i 4-6 min tills de har fått en jämn färg. Häll i persilja, vitvinsvinäger, crème fraiche, köttbuljong och vatten* (se ingredienslistan). Blanda väl och låt sedan sjuda i 5-7 min.

4

Riv långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare. Blanda gurkremsorna med en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

5

När potatisen är klara, häll av vattnet och lägg tillbaka dem i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* och mosa potatis med en gaffel. Smaksätt potatismoset med en nypa salt* och peppar*, sätt på ett lock och ställ kastrullen åt sidan. 

6

Fördela potatismos och köttbullar mellan era tallrikar och sleva över löksås. Servera med gurkremsorna vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image