HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekta Köttbullar
topBanner
Stekta köttbullar

Stekta köttbullar

med potatismos, brunsås och gurkremsor

Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Potatis

4 g

Lök

1 dl

Tranbär

(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Köttbuljong

Gurka

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)37.0284 kJ
Energi (kcal)8.85 kcal
Fett0.086 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0.7075 g
varav socker0.5 g
Protein0.3 g
Salt0.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och kvarta potatis. Lägg bitarna i en stor kastrull med kallt, lättsaltat vatten, koka upp och låt koka i 15-20 min tills de är mjuka.

2

Finhacka lök och persilja. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och tranbär i 2-3 min.

3

Tillsätt köttbullarna och stek dem i 4-6 min tills de har fått en jämn färg. Häll i persilja, vitvinsvinäger, crème fraiche, köttbuljong och vatten* (se ingredienslistan). Blanda väl och låt sedan sjuda i 5-7 min.

4

Riv långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare. Blanda gurkremsorna med en skvätt olja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

5

När potatisen är klara, häll av vattnet och lägg tillbaka dem i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* och mosa potatis med en gaffel. Smaksätt potatismoset med en nypa salt* och peppar*, sätt på ett lock och ställ kastrullen åt sidan. 

6

Fördela potatismos och köttbullar mellan era tallrikar och sleva över löksås. Servera med gurkremsorna vid sidan av.