Skip to main content
Stekt kyckling i rökt paprika-panering
Stekt kyckling i rökt paprika-panering

Stekt kyckling i rökt paprika-panering

med chilihonung och vitlöksdressing

Panerad kyckling är den amerikanska söderns svar på svenska köttbullar – en älskad klassiker! I kväll kryddar vi paneringen med rökt paprikapulver och steker kycklingen gyllene och knaprig. Cajunkryddade rotfrukter får sällskap av majs och spenat och vi blandar också en krämig gräddfilsdressing med vitlök att doppa i. Till sist ringlar vi chili-honung över vår kyckling – en perfekt kombo av sött och starkt!

Taggar:
Glutenfri
Nyttig
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Rökt paprikapulver

30 g

Spenat

400 g

Småpotatis

½ st

Vitlöksklyfta

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

1 st

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

1 g

Chiliflakes

1 st

Morot

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till mjöl

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2729 kJ
Energi (kcal)652 kcal
Fett20.3 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater70.2 g
varav socker23.3 g
Kostfiber9.3 g
Protein41.6 g
Salt5.2 g
Potassium222 mg
Calcium24 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Skala och skär rotselleri i 2 cm stora bitar.

Halvera potatis.

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda dressing
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Skölj spenat.

Blanda chiliflakes och honung i en liten skål och ställ åt sidan.

TIPS: 1) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 2)  Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat.

Förbered kyckling
3

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Krydda den med salt.

Blanda mjöl, salt, rökt paprikapulver och en nypa peppar i en djup tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Panera kyckling
4

Häll av majs.

När det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid, tillsätt majs på plåten och rosta resterande tid.

Vänd kyckling i mjölblandning och lägg åt sidan på en tallrik.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Vänd spenat med rostade rotfrukter precis innan servering.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter och kyckling på tallrikar.

Toppa kyckling med chili-honung.

Servera med vitlöksdressing.