topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt hajmal

Stekt hajmal

med rostade rädisor och dragonsås

Hajmal spelar huvudrollen i dagens rätt. Vi steker fisken och låter den sedan sjuda i en krämig dragonsås med matlagningsgrädde, citron och smör. Samtidigt ugsnrostar vi potatis, rädisor och morot. Vi piffar med färsk persilja, och sedan återstår bara att njuta av middagen.

Taggar:
Glutenfri
Lågkalori
Laga mig först
Allergener:
Mjölk
Selleri
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

75 g

Rädisor

1 portionspåse

Dragon

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½ st

Citron

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Schalottenlök

2 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

240 g

Hajmal fiskfilé

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2345 kJ
Energi (kcal)560 kcal
Fett24 g
varav mättat13.7 g
Kolhydrater58.2 g
varav socker12.6 g
Protein30.4 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka klyftor och placera dem på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Blanda sås
2

Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Finhacka dragonblad.

Blanda dragon, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, en generös skvätt citronsaft, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Förbered grönsaker
3

Finhacka schalottenlök [1/2 st, 2P].

Halvera och skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.

Ansa och halvera rädisor.

Grovhacka persilja.

Stek fisk
4

När det återstår 15 min av potatisens tillagningstid, placera morot och rädisor på andra sidan av plåten. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och peppar på båda sidor.

Stek fisk i 2–3 min.

Tillsätt sås
5

Vänd fisk, tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och schalottenlök och stek i 1 min.

Sänk till medelvärme, rör ner dragonsås och sjud i ytterligare 2–3 min, tills fisk är genomstekt och sås varm.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatis, rostade grönsaker och fisk på tallrikar.

Toppa fisk med dragonsås och garnera grönsaker med persilja.