Har ni aldrig hört om Pasta caponata? Så är det på tiden att ni provar denna ljuvliga mix med massor av spännande ingredienser. Kvällens smarriga sås består av tomater, zucchini, aubergine, timjan, vitlök och ricotta. Vi toppar med riven hårdost, som smälter ner i härligheterna!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
½ st
Zucchini
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
250 g
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
50 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
1 g
Chiliflakes
1 st
Lök
1 portionspåse
Timjan
1 st
Paprika
½ st
Aubergine
1 dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
½ msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Tärna aubergine, paprika och zucchini i 1 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda generöst med salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20-30 min, tills mjuka.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka timjanblad.
TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.
Fräs lök i 3-4 min, eller tills den börjar mjukna.
Tillsätt vitlök och timjan och fräs i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.
Sänk till medelvärme och tillsätt krossade tomater, ricotta, grönsaksbuljong, Vitlöksflörter, hälften av chilin, vatten och salt till stekpannan. Sjud i 3-4 min, eller tills såsen börjar tjockna.
Under tiden, tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 2-3 min eller tills "al dente". Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda pasta och rostade grönsaker med tomatsåsen i stekpannan.
Krydda med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.
Lägg upp pasta caponata i skålar.
Garnera med resterande chili och riven ost.