topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stark Caponata

Stark Caponata

med färsk pasta och hyvlad ost

Har ni aldrig hört om Pasta caponata? Så är det på tiden att ni provar denna ljuvliga mix med massor av spännande ingredienser. Kvällens smarriga sås består av tomater, zucchini, aubergine, timjan, vitlök och ricotta. Vi toppar med riven hårdost, som smälter ner i härligheterna!

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Stark
Allergener:
Selleri
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

½ st

Aubergine

1 st

Paprika

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Timjan

50 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

½ st

Zucchini

1 paket

Krossade tomater

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2669 kJ
Energi (kcal)638 kcal
Fett18.4 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater95 g
varav socker20.2 g
Protein23.3 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Tärna aubergine [1/2 st, 2P], paprika och zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och krydda generöst med salt och peppar. 

Rosta i 20-30 min, tills mjuka. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor. 

Finhacka eller pressa vitlök. 

Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar]. 

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen. 

Fräs lök
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. 

Fräs lök i 3-4 min, eller tills den börjar mjukna. 

Tillsätt vitlök och timjan och fräs i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.

Koka caponata
4

Sänk till medelvärme och tillsätt krossade tomater, ricotta [1/2 paket, 2P] grönsaksbuljong, Vitlöksflörter, hälften av chilin, vatten [1 dl | 2 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk]. Sjud i 3-4 min, eller tills såsen börjar tjockna. 

Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 2-3 min eller tills "al dente". Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt pasta
5

Blanda pasta och rostade grönsaker med tomatsåsen i stekpannan. 

Krydda med salt och peppar. 

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

Servera
6

Lägg upp pasta caponata i skålar. 

Garnera med resterande chili och hyvlad ost.