topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stark Caponata

Stark Caponata

med färsk pasta och hyvlad italiensk ost

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Har ni aldrig hört om Pasta caponata? Så är det på tiden att ni provar denna ljuvliga mix med massor av spännande ingredienser. Kvällens smarriga sås består av tomater, aubergine, timjan, vitlök och ricotta. Vi toppar med hyvlad italiensk ost, som smälter ner i härligheterna!

Taggar:
Vegetarisk
Stark
Klimatsmart
Allergener:
Selleri
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Paprika

½ st

Aubergine

1 st

Paprika

½ st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Timjan

1 st

Röd chili

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

50 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)664 kcal
Energi (kJ)2776 kJ
Fett18.8 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater101.6 g
varav socker25.9 g
Protein24 g
Salt5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. 

Tärna aubergine [1/2 st, 2P] och paprika i 1 cm stora bitar, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en generös skvätt olivolja, en nypa salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 20-25 minuter, eller tills de har fått lite färg och är mjuka.

Förbered råvaror
2

Skär lök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. 

Finhacka vitlök och chili [½ st, 2P]. 

Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar] och hacka dem fint. 

TIPS: Håll kvisten i toppen och dra försiktigt fingrarna neråt så att bladen trillar av. 

Fräs lök
3

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. 

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Fräs lök i 3-4 min, eller tills den börjar mjukna. 

Tillsätt vitlök och timjan (spara lite till garnering) och fräs i 1 min.

Koka caponata
4

Tillsätt krossade tomater, ricotta [1/2 paket, 2P], grönsaksbuljong, Vitlöksflörter, vatten [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar till stekpannan. Sjud på medelvärme i 3-4 min, eller tills såsen börjar tjockna. 

Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 2-3 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt pasta
5

Blanda pasta och hälften av de rostade grönsakerna med tomatsåsen i stekpannan. 

Smaka av med salt och peppar. 

TIPS: Tillsätt lite vatten om såsen är för tjock.

Servera
6

Lägg upp pasta caponata i skålar. 

Toppa med resterande rostade grönsaker. 

Garnera med chili, hyvlad hårdost och resterande timjan.