Kryddig öring i krämig senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig öring i krämig senapssås

Kryddig öring i krämig senapssås

med spenat- och örtslungad potatis

Njut av havets läckra smaker med vår kryddiga öring i krämig senapssås, där den ugnsbakade fisken får sällskap av färska och välsmakande ingredienser. Vi serverar öringen med rostad potatis som blandas med färsk spenat, pumpakärnor och örtolja.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Fisk
Sulfiter
Ägg
Senap
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

250 g

Öring

(Innehåller Fisk)

1 st

Citron

1 st

Schalottenlök

30 g

Spenat

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till dressing

2 msk

Olja till dressing

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3123 kJ
Energi (kcal)746 kcal
Fett44.7 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater55.6 g
varav socker8.9 g
Protein33 g
Salt4 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Gör örtblandning
2

Under tiden, finhacka persilja och schalottenlök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär citron i klyftor.

Blanda persilja, vitlök, schalottenlök, salt, olivolja och en skvätt citronsaft i en stor skål. Ställ åt sidan.

Ugnsbaka fisk
3

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt och Ay Cajun-ba.

Placera fisk med skinnsida ner på en ny plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, tillaga fisk i ugnen i 9–10 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga sås
4

Under tiden, hetta upp en medelstor kastrull på medelvärme.

Tillsätt honung- och senapsdressing, matlagningsgrädde, vatten och grönsaksbuljong. Rör om och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt och något tjocknat.

Sänk till låg värme och håll såsen varm tills servering.

Blanda potatis och kryddor
5

Under tiden, skölj spenat.

Vänd ner färdig potatis och pumpakärnor i skålen med persilja- och vitlöksblandning.

Vänd ner spenat.

Servera
6

Lägg upp örtpotatis och fisk på tallrikar och skeda sås över fisk.