Skip to main content
Vegetarisk gyoza- och nudelsoppa

Vegetarisk gyoza- och nudelsoppa

med pak choi, morot och jordnötskrisp

Vår värmande vegetariska nudelsoppa görs på en smakrik buljongbas med misopasta och toppas med stekta gyozas och pak choi och färska grönsaker som ger en härligt krispig konsistens. Vi fulländar smakupplevelsen med krispiga jordnötter i en het blandning med chiliflakes, vitlök och sesamolja.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Jordnötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Mie-nudlar

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Morot, Julienne

1 st

Pak choi

2 tsk

Ingefära

15 g

Misopasta

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

200 g

Gyoza med grönsaker

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till soppa

3 dl

Sparat nudelvatten

1 tsk

Socker till sås

½ dl

Vatten till gyoza

1 msk

Olja till dressing

½ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)2834 kJ
Energi (kcal)677 kcal
Fett25 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater88.3 g
varav socker11.2 g
Kostfiber6.7 g
Protein21.1 g
Kolesterol0.3 mg
Salt5.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium292.7 mg
Calcium58.8 mg
Iron0.8 mg

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär pak choi i kvartar på längden.

Skär salladslök i tunna skivor.

Riv ingefära fint.

Laga buljong
3

Koka upp vatten, sparat kokvatten, ingefära, misopasta, sojasås och socker i en stor kastrull.

Sjud under lock på medelvärme i 3–4 min.

Vänd ner nudlar i buljongen precis innan servering.

Stek gyoza
4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Placera pak choi och gyoza med den platta sidan ner i ett lager i pannan. Stek i 2–3 min, eller tills gyozabottnarna är gyllenbruna.

Tillsätt vatten och ånga under lock i 3 minuter. Ta av locket och stek tills allt vatten har avdunstat och gyozabottnarna är krispiga.

TIPS: 1) Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock. 2) Stek gyoza och pak choi i omgångar eller i 2 pannor om det blir för trångt.

Blanda jordnötskrisp
5

Placera påsen med jordnötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med en kavel eller kötthammare.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda sesamolja, jordnötter, chiliflakes, vitlök, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp nudlar och buljong i skålar och toppa med gyoza, morot, pak choi och salladslök.

Ringla över jordnötskrisp.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova