
Vår värmande vegetariska nudelsoppa görs på en smakrik buljongbas med misopasta och toppas med stekta gyozas och pak choi och färska grönsaker som ger en härligt krispig konsistens. Vi fulländar smakupplevelsen med krispiga jordnötter i en het blandning med chiliflakes, vitlök och sesamolja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Mie-nudlar
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Morot, Julienne
1 st
Pak choi
2 tsk
Ingefära
15 g
Misopasta
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
20 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja)
200 g
Gyoza med grönsaker
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)
1 st
Vitlöksklyfta
1 g
Chiliflakes
10 ml
Sesamolja
(Innehåller: Sesam)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
3 dl
Vatten till soppa
3 dl
Sparat nudelvatten
1 tsk
Socker till sås
½ dl
Vatten till gyoza
1 msk
Olja till dressing
½ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till dressing

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Under tiden, skär pak choi i kvartar på längden.
Skär salladslök i tunna skivor.
Riv ingefära fint.

Koka upp vatten, sparat kokvatten, ingefära, misopasta, sojasås och socker i en stor kastrull.
Sjud under lock på medelvärme i 3–4 min.
Vänd ner nudlar i buljongen precis innan servering.

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Placera pak choi och gyoza med den platta sidan ner i ett lager i pannan. Stek i 2–3 min, eller tills gyozabottnarna är gyllenbruna.
Tillsätt vatten och ånga under lock i 3 minuter. Ta av locket och stek tills allt vatten har avdunstat och gyozabottnarna är krispiga.
TIPS: 1) Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock. 2) Stek gyoza och pak choi i omgångar eller i 2 pannor om det blir för trångt.

Placera påsen med jordnötter på en plan yta. Krossa dem sedan genom att banka dem med en kavel eller kötthammare.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda sesamolja, jordnötter, chiliflakes, vitlök, olivolja, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp nudlar och buljong i skålar och toppa med gyoza, morot, pak choi och salladslök.
Ringla över jordnötskrisp.