Samla familjen runt matbordet och testa en ny spännande asiatisk rätt. Med detta recept har vi gjort en smakrik tolkning av den kinesiska klassikern char siu, och här lämnas ingen besviken! Vi smaksätter blandfärs och grönsaker med sojasås, hoisinsås, vitlök och ingefära och serverar den med mättande udonnudlar. Till sist toppar vi med knapriga jordnötter och färsk chili för en fulländad smakupplevelse.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
250 g
Blandfärs
1 st
Pak choi
150 g
Udonnudlar, torkade
(Innehåller: Gluten, Vete)
30 g
Hoisinsås
(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)
10 g
Ingefärspasta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
2 st
Vitlöksklyfta
1 g
Chiliflakes
1 st
Rödlök
1 st
Morot, Julienne
½ dl
Sparat nudelvatten
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till grönsaker
Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Häll av och lägg tillbaka nudlarna i kastrullen.
Rör ner hoisinsås och sparat kokvatten i kastrullen så att nudlarna täcks.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Skär rödlök i tunna skivor. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka pak choi.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, blandfärs, Ginger Ninja och salt i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Färsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt morot, ingefärspasta, vitlök och salt till stekpannan, och stek i 1–2 min.
Tillsätt pak choi och stek i 1 min eller tills den har mjuknat.
Sänk till låg värme och rör i sojasås och nudlar. Krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Om det inte får plats i stekpannan kan du använda kastrullen istället.
Lägg upp blandfärs med nudlar och grönsaker på tallrikar. Garnera med jordnötter och chiliflakes.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.