topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka

Shakshuka

med salladsost och persilja (OBS! Ägg är en skafferivara)

Ta sikte på Nordafrikas spets med vår glödande Shashuka som kommer att tända en låga för tunisisk kokonst i ditt hjärta. I rättens öga stoltserar ett stekt ägg som tillsammans med färsk koriander får dig att se god mat från ett helt nytt perspektiv.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Saha-Ras

100

Grekisk salladsost

25

Ketchup

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1

Paprika

1

Krossade tomater, vitlök & lök

2

Spiskummin, malen

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

1

Paprika

1

Chiliflakes

1

Rödlök

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 2)

2

Ägg (steg 3)

¼

Socker (steg 2)

1

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)495 kcal
Energi (kJ)2070 kJ
Fett14.72 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater67.88 g
varav socker32.3 g
Protein18.19 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka rödlök, vitlök och persilja. Kärna ur och skär paprikor i 1 cm stora bitar.

Koka grytan
2

Hetta upp en skvätt olivolja* en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och paprika i 5-6 min. Tillsätt vitlök, Saha-ras, spiskummin och en nypa chili flakes, och stek i 1 min. Tillsätt vatten* [1 dl | 2 dl], krossade tomater, ketchup, grönsaksbuljong, hälften av persiljan och smör* [1 msk | 2 msk]. Sjud i 6-8 min eller tills tjocknat något. Krydda med socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och smaka av med salt* och peppar*. 

Tillsätt ägg
3

Ta fram en sked och gör en små gropar (till äggen) i tomatsåsen. Knäck ett äggen* [2 st | 4 st] i groparna. Täck stekpannan med lock eller folie och sjud i 7-10 min eller tills äggvitan är ogenomskinlig och äggulan puffat upp sig men fortfarande är mjuk.

Värm bröd
4

Dela brödet både på längden och bredden. Placera det på en plåt med bakplåtspapper, ringla över lite olivolja* och krydda med salt*. Värm upp i ugnen i 4-5 min. 

Strö över salladsost
5

Smula salladsost över den färdiglagade shakshukan och strö över resterande persilja. 

Servera
6

Duka fram tallrikar och placera shakshukan på ett underlägg på bordet. Servera med varm baguette vid sidan av.