HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconShakshuka
topBanner
Shakshuka

Shakshuka

med salladsost och persilja (OBS! Ägg är en skafferivara)

Ta sikte på Nordafrikas spets med vår glödande Shashuka som kommer att tända en låga för tunisisk kokonst i ditt hjärta. I rättens öga stoltserar ett stekt ägg som tillsammans med färsk koriander får dig att se god mat från ett helt nytt perspektiv.

Taggar:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:mjölkglutenselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Saha-Ras

25 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Ketchup

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållasesam)

1 paket

Gul paprika

2 g

Krossade tomater, vitlök & lök

1 st

Spiskummin, malen

4 g

Vitlöksklyfta

1 st

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 g

Röd paprika

1 st

Chili flakes

1 portionspåse

Rödlök

1 msk

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2 st

Smör* (steg 2)

¼ tsk

Ägg* (steg 3)

1 dl

Socker* (steg 2)

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2069.7883 kJ
Energi (kcal)494.6913 kcal
Fett14.715 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater67.8764 g
varav socker32.3 g
Protein18.1898 g
Salt4.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka rödlök, vitlök och persilja. Kärna ur och skär paprikor i 1 cm stora bitar.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och paprika i 5-6 min. Tillsätt vitlök, Saha-ras, spiskummin och en nypa chili flakes, och stek i 1 min. Tillsätt vatten* [1 dl | 2 dl], krossade tomater, ketchup, grönsaksbuljong, hälften av persiljan och smör* [1 msk | 2 msk]. Sjud i 6-8 min eller tills tjocknat något. Krydda med socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och smaka av med salt* och peppar*. 

3

Ta fram en sked och gör en små gropar (till äggen) i tomatsåsen. Knäck ett äggen* [2 st | 4 st] i groparna. Täck stekpannan med lock eller folie och sjud i 7-10 min eller tills äggvitan är ogenomskinlig och äggulan puffat upp sig men fortfarande är mjuk.

4

Dela brödet både på längden och bredden. Placera det på en plåt med bakplåtspapper, ringla över lite olivolja* och krydda med salt*. Värm upp i ugnen i 4-5 min. 

5

Smula salladsost över den färdiglagade shakshukan och strö över resterande persilja. 

6

Duka fram tallrikar och placera shakshukan på ett underlägg på bordet. Servera med varm baguette vid sidan av.