Skip to main content
Sesampanerad kycklinginnerfilé

Sesampanerad kycklinginnerfilé

med pommes och Ga-Laksa-majonnäs

4.1
(65)

Kvällens middag blir kyckling panerad i panko, sesamfrön och umamisås. Perfekta tillbehör blir en lime- och ingefärsslaw och pommes. Vi serverar med en klick Ga-Laksa-majonnäs.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Blötdjur
Senap
Ägg

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

300 g

Kycklinginnerfilé

25 g

Umamisås

(Innehåller: Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 st

Citrusfrukt

2 tsk

Ingefära

1 st

Morot

½ st

Pak choi

10 ml

Sesamolja

(Innehåller: Sesam)

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

2 g

Ga-Laksa

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3363 kJ
Energi (kcal)804 kcal
Fett34.8 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater80.1 g
varav socker11.7 g
Kostfiber10 g
Protein47.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.9 g
Potassium1265 mg
Calcium27 mg
Iron0.3 mg

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera lime.

Riv ingefära fint.

Blanda en generös skvätt limesaft och ingefära in en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Grovhacka pak choi.

Panera kyckling
3

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg och umamisås i en andra djup tallrik.

Lägg panko och sesamfrön i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov. Stek i omgångar om det blir för trångt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör slaw
5

Under tiden, blanda majonnäs, Ga-Laksa och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Rör ner morot, pak choi, sesamolja, salt och en nypa peppar till skålen med ingefära precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kyckling, pommes och lime- och ingefärsslaw på tallrikar.

Servera med en klick Ga-Laksa-majonnäs