
Krispiga kikärtor spelar huvudrollen i kvällens goda recept på en vegetarisk salladsbowl. Vi krossar dem och rostar dem gyllene i ugnen tillsammans med rödlök medan vi ugnsbakar potatis med örtkryddor. Potatisen får sällskap av sallad, avokado, tomat och rädisor i basen på vår bowl. Sedan toppar vi med rostade pinjenötter, riven ost, kikärtor och en god citrondressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
195 g
Kikärtor
4 g
Vitlöksflörter
1 st
Avokado
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)
500 g
Potatis
75 g
Rädisor
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
½ st
Sallad
1 st
Gräslök
50 ml
Citrondressing med kärnmjölk
(Innehåller: Mjölk, Ägg, Senap Kan innehålla spår av: Selleri, Soja)
1 st
Tomat
1 st
Lök
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Vatten till dressing

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Undert tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Skär lök i 1 cm breda klyftor.
Häll av kikärtor och placera dem på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
Platta till dem med en sked eller stekspade. Placera lök på andra sidan. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 12–15 min, eller tills kikärtor är krispiga och lök mjuk.

Under tiden, finhacka gräslök.
Blanda citrondressing, gräslök, vatten och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Ansa sallad och separera och grovhacka salladsbladen.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär den i tunna skivor.
Skär rädisor i tunna skivor.
Grovhacka tomat.

Lägg upp sallad, potatis, tomat och rädisor i djupa tallrikar.
Toppa med avokado, pinjenötter och citrondressing.
Strö över riven ost, kikärtor och lök.

