Skip to main content
Salladsbowl på krispiga krossade kikärtor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salladsbowl på krispiga krossade kikärtor

Salladsbowl på krispiga krossade kikärtor

med avokado och rostade pinjenötter

Krispiga kikärtor spelar huvudrollen i kvällens goda recept på en vegetarisk salladsbowl. Vi krossar dem och rostar dem gyllene i ugnen tillsammans med rödlök medan vi ugnsbakar potatis med örtkryddor. Potatisen får sällskap av sallad, avokado, tomat och rädisor i basen på vår bowl. Sedan toppar vi med rostade pinjenötter, riven ost, kikärtor och en god citrondressing.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

195 g

Kikärtor

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Avokado

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

500 g

Potatis

75 g

Rädisor

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Sallad

1 st

Gräslök

50 ml

Citrondressing med kärnmjölk

(Innehåller: Senap, Ägg, Mjölk Kan innehålla spår av: Selleri, Soja)

1 st

Tomat

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Vatten till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2361 kJ
Energi (kcal)564 kcal
Fett22.9 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater64.8 g
varav socker8.7 g
Protein18.1 g
Salt3.3 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Rosta pinjenötter
2

Undert tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Rosta kikärtor
3

Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.

Häll av kikärtor och placera dem på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.

Platta till dem med en sked eller stekspade. Placera rödlök på andra sidan. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 12–15 min, eller tills kikärtor är krispiga och rödlök mjuk.

Blanda dressing
4

Under tiden, finhacka gräslök.

Blanda citrondressing, gräslök, vatten och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Förbered grönsaker
5

Ansa sallad och separera och grovhacka salladsbladen.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär den i tunna skivor.

Skär rädisor i tunna skivor.

Grovhacka tomat.

Servera
6

Lägg upp sallad, potatis, tomat och rädisor i djupa tallrikar.

Toppa med avokado, pinjenötter och citrondressing.

Strö över riven ost, kikärtor och rödlök.