Den underbara hamburgaren med löksky-glaze och är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. Hamburgarna byggs på biffar som får sjuda tillsammans med lök i en fantastisk sås. Perfekta tillbehör är hemmalagade pommes och krämig aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
250 g
Blandfärs
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
300 g
Potatis
50 g
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
1 st
Gurka
12.5 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
¼ tsk
Socker (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1.5 msk
Smör (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 4)
½ tsk
Socker (steg 4)
¼ msk
Vetemjöl (steg 5)
½ dl
Vatten (steg 5)
1 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka.
När det återstår 5 min av pommes tillagningstid, dela bröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.
Skär gurka i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Rör ner gurka i vätskan och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Blanda blandfärs, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Forma färsen till biffar (1 st/person), lite större än hamburgerbröden, de krymper vid stekning.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta. Lägg över till en tallrik.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Smält smör [11/2 msk | 3 msk] i samma stekpanna på medelvärme.
Stek lök under omrörning i 5-6 min, eller tills mjuk.
Tillsätt vatten [1 msk | 2 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt, och blanda väl.
Sjud i ytterligare 3-4 min, eller tills brynt och karamelliserat.
Strö vetemjöl [1/4 msk | 1/2 msk] över löken, och rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och brunsås [1/2 paket, 2P].
Tillsätt biffar och vänd så de täcks av glaze.
Sjud i ytterligare 1 min, tills biffar är uppvärmda och såsen har tjocknat något.
Bre aioli på bröd och toppa med biffar och löksky-glaze.
Servera med picklad gurka, pommes och resterande aioli.