Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår saftiga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för den robusta sältan hos gyllenrostade pommes på palsternacka och potatis. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk sallad och majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
2 st
Briochebröd
50 g
Majonnäs
12.5 g
Ströbröd
500 g
Potatis
20 g
Finriven ost
1 st
Lök
1 st
Äpple
1 st
Sallad
1 st
Palsternacka
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Smör till karamelliserad lök
½ tsk
Salt till biffar
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och krispiga.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 10–15 min, eller tills mjuk och karamelliserad.
Rör i smör när det återstår 5 min av tillagningstiden.
Skala och riv äpple.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer och gör dem något större än bröden.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
Toppa biffar med riven ost när det återstår 4 min av tillagningstiden och lägg lock på stekpannan så osten smälter.
VIKTIGT: Köttet är färdigt när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Under tiden, ansa sallad och separera salladsblad.
Blanda sallad, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Bre bröd med majonnäs och fyll dem med sallad, biffar och lök.
Servera med pommes och resterande sallad.